Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW i4 českým Autom roka 2022

Piata generácia technológie BMW eDrive prepožičiava modelu BMW i4 športové výkony.

Autom roka 2022 v Českej republike sa stal elektromobil BMW i4. V posledných dvoch ročníkoch tejto ankety u našich susedov triumfoval model bavorskej značky už po druhý raz.

V roku 2020 zvíťazilo v hodnotení motoristických novinárov BMW radu 3. BMW i4 je súčasne historicky prvým vozidlom sú štatútom Auto roku u našich západných bratov, ktoré poháňa čisto elektrické hnacie ústrojenstvo. Porota ankety zložená z profesionálov v obore na BMW i4 ocenila okrem iného v segmente automobilov do zásuvky vynikajúce jazdné vlastnosti a typickú radosť z jazdy, ktorú obe ponúkané verzie prinášajú.

Pozitívne hodnotila porota tiež nízku spotreba elektrického pohonu a v rámci elektrickej konkurencie aj samotná cena. BMW i4 úspešne prepája praktickú päťdverovú karosériu nielen s elektrickým pohonom, ale také s pokrokovými digitálnymi službami a najnovšou generáciou BMW Operačného systému 8, ktorý je súčasťou štandardnej výbavy všetkých variantov.

Piata generácia technológie BMW eDrive, ktorú tvorí riadiaca výkonová elektronika, technológia nabíjania a vysokonapäťová batéria, rovnako ako vysoko integrované elektromotory, prepožičiava modelu BMW i4 športové výkony, ktorými je značka BMW preslávená. BMW i4 je od uvedenia na trh k dispozícii v dvoch modelových variantoch, vrátane vôbec prvého BMW M automobilu s čisto elektrickým pohonom.

BMW i4 M50 je vybavené elektromotormi na prednej aj zadnej náprave s kombinovaným maximálnym výkonom 400 kW, M špecifickou technológiou podvozku a dojazdom v testovacom cykle WLTP až 510 km. V prípade BMW i4 eDrive40 je použitý jeden elektromotor s výkonom 250 kW poháňajúci zadné kolesá, ktorý umožňuje lokálne bezemisnú jazdu s pôsobivou dávkou športového štýlu. Jeho dojazd vypočítaný podľa WLTP činí až 590 km.

-jj-, zdroj a foto: tlačová správa a BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov