Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Predaj áut v EÚ vo februári opäť klesol, zohnať nové auto je veľký problém

Predaj nových osobných automobilov v Európskej únii sa vo februári medziročne znížil o 6,7 % na 719 465 vozidiel. Výrobcovia naďalej čelili výpadkom v dodávateľských reťazcoch.

Zháňate aj vy teraz nové auto? Chcete vlastnú špecifikáciu? Asi sa jej tak skoro nedočkáte. Čakacie fronty sú niekoľko mesačné, pri špecifických požiadavkách pokojne aj vyše roka. Niektoré nové autá sú vyrobené, a len čakajú na dodanie subkomponentov, ktoré im chýbajú.

Ide o najslabší februárový predaj od začiatku sledovania údajov, oznámilo v dnešnej tlačovej správe Európske združenie výrobcov automobilov (ACEA). Tempo poklesu predaja vo februári zrýchlilo z januárových šiestich percent.

Združenie ACEA upozornilo, že na najväčších automobilových trhoch v EÚ sa údaje o februárovom predaji rôznia. Vo Francúzsku sa predaj medziročne znížil o 13 % a v Taliansku takmer o 23 %. V Nemecku naopak predaj medziročne o viac ako 3 % vzrástol, v Španielsku sa zvýšil takmer o 7 %.

Automobilový priemysel už dlhšiu dobu zápasí s nedostatkom čipov a ďalších súčiastok a vyzerá, že tieto problémy tak skoro nepominú…

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov