Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Subaru WRX STI – Koniec bez plnohodnotného nástupcu

Ikonické Subaru WRX STI nebude mať priameho nástupcu. Japonská značka zverejnila oficiálne oznámenie, v ktorom odhaľuje ďalšie detaily a naznačuje elektrifikovanú budúcnosť modelu.

Subaru rozhodne nepatrí medzi najobľúbenejšie značky na svete, no rozhodne sa môže pochváliť veľkým zástupom fanúšikov, ktorí netrpezlivo čakajú na každú ďalšiu premiéru. Jednou z nich bola reinkarnácia modelu WRX STI, ktorá, žiaľ, nevznikne – aspoň tak hovorí oficiálne oznámenie. V ňom sa môžeme dočítať, že “Subaru skúma realizovateľnosť implementácie novej generácie WRX STI vrátane elektrifikácie. Nebude sa však vyrábať na novej platforme WRX.” To znamená, že rad STI nebude mať priame pokračovanie v ponuke nového WRX.

Toto je celkom prekvapivé rozhodnutie, najmä vo svetle skorších oznámení a konceptov. Mnoho ľudí videlo nové WRX STI v koncepte S4 STI Performance predstavenom v Tokiu v januári 2022. Všetko nasvedčuje tomu, že koncept skončí.

Subaru Outback – Skutočný multitalent

Fanúšikom WRX STI tak zostali predchádzajúce verzie, ktoré vďaka vzrušujúcej povahe zostáanú atraktívne bez ohľadu na vek. Tí, ktorí napriek tomu počítajú s novou verziou, sa musia uspokojiť s obyčajným WRX alebo byť trpezliví a spoliehať sa na to, že „dostanú rozum“.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov