Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Listáreň: Motorizácia či výbava?

Vaša otázka

Dobrý deň do redakcie

doteraz som si kupoval vždy jazdené auto, ale teraz zvažujem kúpu celkom nového. Už mám aj predstavu, čo by to malo byť, vynorila sa mi však otázka, či investovať viac peňazí do motora alebo do výbavy. Čo by ste mi odporučili?

Váš čitateľ

Listáreň: Platnosť vodičského oprávnenia

Naša odpoveď

Dobrý deň,

na Vašu otázku sa môžeme pozrieť z dvoch uhlov pohľadu. Prvý uhol pohľadu ste vlastne vy sám – musíte si položiť otázku, ako budete auto využívať, aký ste typ vodiča, resp. človeka, aké sú vaše preferencie. Žiaľ, nešpecifikovali ste, aké auto máte vyhliadnuté, preto nemôžem jednoznačne povedať, do čoho investovať. Vo všeobecnosti platí, že pokiaľ ste pokojný vodič a navyše jazdíte kratšie vzdialenosti po meste, prípadne po okresných cestách, tak sa vám radšej oplatí investovať do výbavy. Na mierny deficit výkonu si ľahko zvyknete a nebudete to riešiť, ale keď vám niečo bude chýbať vo výbave, tak vám to bude chýbať stále. Určite si dobre zvážte aj otázku motorizácie a prevodovky.

Druhý uhol pohľadu na Vašu otázku spočíva v tom, akú bude mať auto zostatkovú cenu na trhu jazdeniek a či bude po ňom vôbec dopyt. Tu, keď sa nebavíme o základnej motorizácii a základnej výbave (aj to iba pri niektorých modeloch), tak vám je jedno, do čoho investujete. Pri predaji jazdeného auta viac zaváži stav vozidla. Preto by som tu vrelo odporúčal investovať do údržby, profesionálneho servisu a pravidelnej starostlivosti o auto.

S úctou

Peter Varga, výkonný šéfredaktor

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov