Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Colníci na západe Slovenska odhalili falošného policajta!

Ozbrojeným príslušníkom finančnej správy sa podarilo odhaliť falošného policajta. Na diaľnici R7 vo vysokej rýchlosti predbiehal autá, pričom si vynucoval právo prednostnej jazdy s použitím svetelnej signalizácie červeno-modrej farby. Vzhľad vozidla však nenaznačoval, že by malo ísť o služobné vozidlo niektorého z ozbrojených zborov SR.

Vďaka ozbrojeným príslušníkom finančnej správy z oddelenia výcviku sa podarilo pri plnení služobných úloh odhaliť a zadržať falošného policajta. Na diaľnici R7 smerom z Bratislavy na Dunajskú Stredu ich vysokou rýchlosťou predbehol čierny VW Passat (B5.5) s bratislavským evidenčným číslom, ktorého vodič si agresívne vynucoval právo prednostnej jazdy s použitím svetelnej signalizácie červeno-modrej farby. Vzhľad vozidla (napr. tuning predné svetlá, svetelná rampa v nárazníku, nálepky… no proste tuzing) však naznačoval, že nejde o žiadne služobné vozidlo niektorého z ozbrojených zborov na území SR. Mimochodom staršie B5.5-ky ešte v službách štátu nájdeme, hoci priamo v uliciach sú už len málokedy.  Vodič svojou bezohľadnou jazdou bezprostredne ohrozoval život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky, čo oznámili na linku 158 a vozidlo nasledovali.

Vodič pokračoval v smere na Komárno a jazdu ukončil v obci Dolný Bar. Inštruktori výcviku pristúpili k vozidlu, načo im vodič predložil „služobný“ preukaz – POLÍCIA KOBRA, funkcia: riaditeľ útvaru, meno a priezvisko: E.S. a doklady k vozidlu. Preukaz však vykazoval známky falzifikátu príslušníka Policajného zboru SR. Vzniklo tak podozrenie zo spáchania trestného činu. Ozbrojení príslušníci finančnej správy obmedzili vodiča auta na osobnej slobode a počkali na príchod policajnej hliadky z Dunajskej Stredy, ktorá si ho prevzala s cieľom vykonania ďalších potrebných úkonov.

Ak máte podozrenie na zneužívanie resp. neoprávnené používanie majákov, a máte podozrenie, že na aute nemajú čo hľadať, neváhajte kontaktovať 158 so všetkými potrebnými informáciami o type vozidla, smere pohybu, aktuálnej polohe, evidenčného čísla, farby…

Zdroj: Finančná správa

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov