Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mazda CX-60 – Úplne nové SUV z Hirošimy

Presne o mesiac, 8. marca, sa verejnosti oficiálne predstaví úplne nová Mazda CX-60 PHEV. Stane sa novou vlajkovou loďou japonskej automobilky v Európe.

Je prvým z dvoch úplne nových modelov postavených na tzv. veľkej platforme (Large Product Group), pričom obe budú na európsky trh uvedené v nasledujúcich dvoch rokoch.

Mazda CX-60 je názorným príkladom takzvaného „multisolution“ prístupu spoločnosti. Ten spočíva v tom, že sa automobilka snaží ponúknuť viac riešení udržateľnej mobility tak, aby modelový rad vyhovoval čo najväčšiemu počtu zákazníkov. V budúcnosti bude rad SUV doplnený ešte vozidlom Mazda CX-80, ktorý ponúkne tri rady sedadiel.

Mazda CX-60 PHEV bude vedúcim modelom pri európskom predstavení vozidiel s plug-in hybridným pohonom. Na trh príde s kombináciou 2,5-litrového benzínového radového štvorvalca, ktorému bude sekundovať elektromotor, pričom kombinovaný výkon bude vyšší než 300 koní. Vďaka tomu ponúkne CX-60 PHEV plynulú a mohutnú akceleráciu. Zároveň vodičovi poskytne za volantom istotu a aj potešenie z jazdy za každej situácie na ceste. A ako Mazdu poznáme, máme sa na čo tešiť, pretože v jej prípade slová o radosti z jazdy a potešení za volantom nie sú ba prázdne slová.

Dodávam, že Mazda nezanevrie ani na finančne dostupnejšie alternatívy pohonu. V ponuke budú aj celkom nové radové benzínové šesťvalce Skyactiv-X a dieselový motor Skyactiv-D s podporou 48-voltového mild-hybridného systému.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov