Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Sony Vision-S 02 SUV: Druhý e-koncept

Koncept elektromobilu Sony Vision-S02 využíva rovnaký podvozok, ako Vision-S01.

Na vlaňajšom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES mal premiéru prvý koncept elektromobilu od spoločnosti Sony s názvom Vision-01. Teraz sa japonský gigant blysol štúdiou Vision-S02 SUV, ktorá by sa mala dočkať aj sériovej výroby.

Koncept elektromobilu Sony Vision-S02 využíva rovnaký podvozok, ako rok starý Vision-S01. Kompaktný crossover pripomína rozmermi dobre predávaný elektromobil Tesla Model Y. V prípade nového Sony sa o pohon stará dvojica elektromotorov s výkonom 200kW. Presnú kapacitu batérie zástupcovia Sony neprezradili.

Rozmery elektromobilu Sony Vision S-02 sú 4,9 m na dĺžku, 1,93 m na šírku a 1,65 m na výšku. Rázvor je veľmi slušných 3,03 m. Atraktívny automobil do zásuvky jazdí na 20-palcových kolesách a váži 2480 kg, čo je v reále o 130 kg viac než predchádzajúci model S-01. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 18km/h.

Výbava interiéru je veľmi podobná, ako v prípade Sony Vision-S01, vrátane veľkého multimediálneho displeja. K dispozícii bude až sede miest na sedenie. Aj cestujúci na zadných sedadlách dostanú každý po jednom displeji. Už v lete chce Sony založiť novú divíziu Sony Mobility, čo značí, že elektromobily by sa na trh mohli dostať nečakane promptne. A ich podoba tomu nasvedčuje.

-jj-, zdroj, foto a video: Sony

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov