Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Peugeot Boxer – Ďalších 295 kusov pre Českú poštu

Značka PEUGEOT je od roku 2013 jedným z najvýznamnejších dodávateľov štátnej spoločnosti Česká pošta. Túto jeseň značka Peugeot dodala 295 dodávkových vozidiel PEUGEOT Boxer.

PEUGEOT sa zároveň zúčastňuje výberového konania Českej pošty na dodávku 280 dodávkových vozidiel PEUGEOT Partner. V blízkej budúcnosti sa očakáva aj spolupráca PEUGEOT-u prostredníctvom svojho importéra s Českou poštou na elektrifikácii svojho vozového parku. V súčasnosti prebiehajú rokovania na túto tému a testy áut.

V roku 2020 je PEUGEOT s trhovým podielom 16 % už tretíkrát lídrom na trhu ľahkých úžitkových vozidiel v Českej republike, po porovnateľných výkonoch v rokoch 2017 a 2018. Za prvých desať mesiacov 2021 je PEUGEOT druhý na trhu ľahkých úžitkových vozidiel s trhovým podielom 12,3 %. Rozdiel medzi lídrom na trhu je len 51 vozidiel. Cieľom PEUGEOT-u je jednoznačne skončiť tento rok na prvom mieste.

Dlhoročné partnerstvo PEUGEOT v Českej republike

V roku 2013 si verejná obchodná spoločnosť zodpovedná za doručovanie pošty v Českej republike vybrala PEUGEOT na lízing lahkých úžitkových vozidiel. Po prvej objednávke 400 dodávok nasledovalo niekoľko ďalších, zakaždým rádovo sto vozidiel. Za osem rokov prevzala Česká pošta viac ako 4000 vozidiel, čím sa stala najväčším zákazníkom značky v Českej republike a v regióne strednej a východnej Európy.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov