Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Amarok: Prvé skice sú na svete

Dizajn novej generácie pracovného pick-upu odhaľuje nemecký výrobca postupne, no už si ho vieme celkom dobre predstaviť.

Obľúbený pracovný pick-up Volkswagen Amarok sa už čoskoro predstaví v novej generácii a mnohí sú už iste zvedaví ako bude vyzerať. Isté zatiaľ je iba to, že po prvý raz v histórii bude terénny Volkswagen zdieľať technický základ s nemenej slávnym konkurentom – Fordom Ranger. Nemusíte sa však obávať, opticky nepôjde o totožné autá (ako napríklad rodina úžitkových áut značiek Peugeot, Citroën, Opel a Fiat). Prvé skice ukazujú, že Volkswagen Amarok si ponechá vlastný charakteristický dizajn karosérie a väčšia podobnosť s Fordom sa objaví až v interiéri. Pôjde zrejme o rovnaký stredový tunel s rovnakým displejom či voličom prevodovky. Volant, sedadlá a ostatné doplnky by mali mať oboje autá vlastné.

Dobrú správu máme pre milovníkom turbodieslových motorov s veľkým objemom, pretože práve také sa budú nachádzať pod kapotou nového Volkswagenu Amarok. Konkrétne by malo ísť o dvojlitrový štvorvalec a trojlitrový šesťvalec. Elektrifikácia však nevynecháva ani segment pracantov a do budúcna môžeme rátať aj s plug-in hybridným pohonom. Nový Volkwagen Amarok by sa do predaja v Európe mohol dostať približne o rok.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov