Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kia Niro – Odhaľujú nové detaily, debut už o 3 dni

Hoci sa zdá, že Kia Niro je pomerne nové auto, Kórejci sa už rozhodli predstaviť druhú generáciu. Debut je naplánovaný na 25. novembra.

Kórejci nedávno zdieľali niekoľko fotografií druhej generácie Kia Niro. Síce sú zatienené, ale už sa z nich dá veľa prečítať. Môžeme vidieť okrem iného LED pásik svetlometov s nezvyčajnou líniou, ktorá evidentne odkazuje na prototyp Habaniro predstavený v roku 2019. Na koncept odkazujú aj zvislé zadné svetlá.

Netreba samozrejme počítať s tým, že tu nájdeme dvere otvárané šikmo nahor. Čo však púta pozornosť, sú pomerne masívne blatníky, široká predná lišta a veľké disky kolies, ktoré efektne vypĺňajú blatníky.

Čiastočne odkryté fotografie interiéru ukazujú, že interiér pripomína elektrický kokpit EV6. Okrem veľkého panelu spájajúceho dve obrazovky tu bude aj niečo pre tradicionalistov – z tieňa sa vynárajú tvary naznačujúce, že klimatizácia sa bude stále ovládať pomocou fyzických tlačidiel.

Zatiaľ čo o pohone nebolo povedané nič, očakáva sa, že nová Kia Niro bude dostupná ako hybridná, plug-in hybridná a plne elektrická verzia. Viac podrobností sa dozvieme 25. novembra.

Zdroj: KIA

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov