Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nemecko chce zakázať prenocovanie v dodávkach pod 3,5 t

Okrem iného je potrebné podľa Nemeckého spolkového zväzu pre nákladnú dopravu, logistiku a používanie (BGL) zavedenie zákazu ubytovania v autobusoch, úhrady dlhodobého parkovania ťahačov a zavedenie sociálnych zariadení v kamiónoch. Organizácia vyvinula 5-bodový akčný plán pre nemecký logistický priemysel.

V kontexte primeraného nedostatku vodičov, konkurencie v preprave drog a ochrane klímy čelia stredne veľké spoločnosti v dopravnom priemysle vážnym výzvam, “uviedol Dirk Engelhardt, nar.

Body plánu od BGL:

  1. Obmedzenie sociálneho dumpingu účinnou kontrolou implementácie ustanovení balíka mobility, zavedením poplatkov za parkovanie na diaľkových parkoviskách a zákazom prespávania vo vozidlách na prepravu do 3,5 tony,
  2. Zvýšenie dopytu po vodičoch, čím sa zabezpečí ľudskosť a ekonomika vytvorením nových parkovacích miest pre kamióny, znížením byrokracie pri vodičských preukazoch a umožnením šoférovania.
  3. Opatrenia na ochranu klímy, ktoré sa vzťahujú aj na zahraničné vozidlá, pokrývajú všetky dostupné všeobecné krátkodobé platby a zariadenia pre dopravcov s výnimočnými dodatočnými environmentálnymi nákladmi.
  4. Zvýšiť bezpečnosť nákladnej dopravy prostredníctvom záväznej implementácie v rámci celej EÚ adaptačným tempom so zameraním na požiadavky na núdzové manévrovanie a primerané financovanie na zabezpečenie používania vozidiel.
  5. Vybavenie v odvetví logistiky prostredníctvom digitálneho riadenia dopravy (vodičmi, aby unikli dopravným zápcham), čím sa vytvorí právna sila aj pre elektronický nákladný list.

Nemecká organizácia jednoducho tlačí na to, aby zabránila prespávanie  v autobusoch a dodávkach, ale to nie je všetko. Všetky tieto nápady BGL sa zdajú byť nielen do značnej miery nepohodlné, ale aj nerentabilné.

Foto: spoiler.sk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov