Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Range Rover: Piata generácia luxusného SUV

Medzi agregátmi nájdeme nový hybridný a plug-in hybridný pohon.

Britská automobilka Land Rover sa pochválila piatou generáciou ikonického a luxusného modelu Range Rover Okrem viacerých inovácii rozhodne zaujme na prvý pohľad nový dizajn interiéru aj exteriéru.

Najvýraznejšia je úprava masky a zadnej časti respektíve prepracované riešenia palubnej dosky. Land Rover vyrába Range Rover už viac ako polstoročie. Preto ani neprekvapuje, že každý nový model musí spĺňať mnoho požiadaviek na vylepšenie, modernizáciu a stúpajúcu úroveň. Designérom sa podarilo ponechať vozidlu jeho charakteristické rysy. Súčasne však modernizovali hneď niekoľko detailov od nárazníkov po všetky lišty či zapustené kľučky.

Vozidlo pôsobí modernejším dojmom bez zbytočnej snahy o zachytenie aktuálnych trendov. Výraznou premenou prešiel tiež interiér, kde prepracovali konštruktéri palubnú dosku. Z jednoduchých línií vystupuje veľký centrálny displej, okolie bolo skôr zjednotené a potlačené vrátane výraznosti ovládacích prvkov. Príjemná je premena zadných sedadiel a integrácia displeja do opierky na ruky.

Medzi agregátmi nájdeme nový hybridný a plug-in hybridný pohon. Maximálny výkon je 249 k (183 kW), krútiaci momente dosahuje strop pri hodnote 600 Nm. Prevodovka je automatická, objem motora je 2997 cm3. Luxusné SUV dosahuje maximálnu rýchlosť 206 km/h, akceleruje z pokoja na stovku za 8,3 s. Objem nádrže je 80 litrov, pričom spotreba v kombinovanom režime podľa WLTP sa pohybuje od 7,6 do 8,2 l na 100 km.

Pohotovostná hmotnosť vrátane vodiča s hmotnosťou 75 kg, všetkých prevádzkových kvapalín a 90 % paliva je 2505 kg. Celková hmotnosť vozidla je 3350 kg Maximálne dovolené. zaťaženie hlavice ťažného zariadenia je 150 kg. Výška SUV Range Rover je 1870 mm a na dĺžku meria 5052 mm. Šírka so sklopenými spätnými zrkadlami je 2047 mm, šírka s vyklopenými spätnými zrkadlami je 2209mm. Rázvor nápravy je 2997 mm

-jj-, text a foto: Land Rover

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov