Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda Civic Type R – Posledná bez hybridu!

Asi všetci fanatici Hondy Civic Type R mali obavy, že novinka dostane pod kapotu hybrid. Teraz už naozaj môžu pokojne spať. Japonci ukázali nový Civic Type R, aj keď stále maskovaný, ale zato bude čisto spaľovací.

V skutočnosti existujú dve dobré správy. Prvou je, že auto bude mať klasický pohon – benzínový motor s objemom 2,0 litra, manuálnu prevodovku, poháňanú  prednú nápravu. Zákazníci si budú môcť na želanie objednať aj automatickú dvojspojkovú prevodovku. Druhou je, že auto sa dostane aj na európsky trh. Existuje však aj zlá správa – bude to posledný model Hondy iba pre Európu Japonský výrobca sa zaviazal, že od roku 2025 svoje modely plne elektrifikuje.

Maskovaná verzia zatiaľ prezrádza svoj vzhľad. Samozrejme, vychádza z najnovšej jedenástej generácie, má zaujímavé spojlery vrátane veľkého nastaviteľného krídla vzadu a trojitého výfuku. Zdá sa, že auto nie je tak osedlané brutálnymi spojlermi ako jeho predchodcovia, a ide mierne „pokojnejšou“ cestou. Aj tak však bude vyčnievať poriadne z davu.

HONDA HR-V: Skonštruovaná pre radosť z jazdy s hybridom

Auto bude poháňať upravená prepĺňaná jednotka K20. Zaujímalo by ma, či sa zvýši výkon,  a ak áno, tak o koľko. Myslím si, že to bude pravdepodobne najsilnejší Civic všetkých dôb – symbolicky na rozlúčku, takže musí prekonať hranicu 320 koní. Auto sa v súčasnosti testuje na Nordschleife, aby bolo správne naladené pripravené na debut v roku 2022

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov