Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota RAV4 ADVENTURE – S hybridom aj na kraj sveta!

Toyota posilňuje charakter RAV4 uvedením novej verzie Adventure, ktorá dopĺňa existujúce verzie Active, Comfort, Selection a Executive. Svojím výrazným robustným štýlom hlása pripravenosť vydať sa kamkoľvek do terénu aj na cesty. Na Slovensko dorazí v prvom kvartáli budúceho roka, predaj začne už v priebehu novembra.

Nová verzia osloví tých záujemcov, ktorí hľadajú vozidlo zodpovedajúce ich dobrodružnému životnému štýlu. Zároveň si zachováva výhody hybridného pohonu vo forme hospodárnosti a dynamických jazdných schopností.

Logo Toyota sa po novom presunulo z nábežnej hrany kapoty do strednej časti, kde je usadené na horizontálne lišty pretínajúce masku. Rozdiel je aj v prednom nárazníku, keďže sa predné hmlové svetlá začlenenie do nových čiernych rámčekov, ako aj nový nadstavec pod nárazníkom s lesklo striebornou povrchovou úpravou a nájdeme ho aj v zadnom nárazníku.

Výsledný efekt znásobujú širšie lemy okolo podbehov kolies alebo nové 19-palcové zliatinové disky kolies s matne sivým povrchom. RAV4 Adventure sa bude ponúkať aj v jedinečnom dvojfarebnom laku v kombinácii zelenej karosérie v odtieni Urban Khaki. Strecha, predné stĺpikmi a zadný spojler budú v sivom odtieni Dynamic – čím vzdáva poctu ikonickej svetlej streche klasického modelu Toyota FJ40 Land Cruiser.

Toyota Highlander – Paradoxy ?!

V kabíne zaujme špeciálny dizajn čalúnenia sedadiel s použitím hladkej umelej kože čiernej farby a hlbokého prešívania opierok a sedadiel s kontrastnými oranžovými švami. Vyhotovenie RAV4 Adventure je tiež vybavené prahovými lištami.

O pohon RAV4 Adventure sa stará hybridné ústrojenstvo štvrtej generácie od Toyoty, štandardne s inteligentným pohonom všetkých kolies vďaka zástavbe ďalšieho kompaktného elektromotora na zadnej náprave. Hospodárny a súčasne výkonný hybridný pohon, spájajúci elektromotory a benzínový štvorvalec 2,5 litra, ktorý vykazuje jeden z najlepších parametrov termodynamickej účinnosti na svete medzi sériovými motormi, dosahuje maximálny výkon 222 koní. Vďaka pohonu AWD-i je ďalej možné ťahať brzdené prívesy s hmotnosťou až 1 650 kg.

Decentná modernzácia pre všetky RAV4

Nový model okrem toho prináša prvky modernizácie pripravené pre RAV4 v modelovom vyhotovení 2022, ako sú napr. nové projektorové LED svetlomety alebo predné hmlové svetlá LED. V prípade hybridnej aj čisto benzínovej verzie sa ponúkajú nové desaťlúčové zliatinové disky kolies v striebornom vyhotovení pre líniu výbavy Comfort, resp. lesklo čiernom pre výbavu Selection. V kabíne sa kladie dôraz na ešte vyššie pohodlie a praktickosť prostredníctvom nového LED osvetlenia, elektrického nastavovania sedadla predného spolujazdca, podsvietených spínačov ovládania okien a nových portov typu USB-C na nabíjanie telefónov a mobilných zariadení na cestách.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov