Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rusi idú proti prúdu, zvyšujú rýchlosť na 150 km/h

Rusko sa čoskoro môže stať krajinou, kde budú môcť legálne jazdiť 150 km/h. Tamojšie úrady plánujú zmeniť predpisy, ktoré by umožnili zvýšenie aktuálne platných limitov.

Vo väčšine európskych krajín, vrátane Slovenska, je maximálna povolená rýchlosť na diaľniciach 130 km/h. Najbližšou výnimkou je Poľsko, kde sa jazdí rýchlosťou 140 km/h, a Nemecko s čoraz menej úsekmi bez rýchlostných obmedzení. V súčasnosti platné limity v Rusku sa príliš nelíšia od európskeho priemeru. Na spoplatnených úsekoch kratších ako 600 km môžu vodiči jazdiť 130 km/h. Bezplatné (cca 420 km) sú obmedzené na 110 km/h. Miestna polícia sa však k občanom správa vraj celkom tolerantne a za rýchlosť na tomto type ciest sankcionuje až po prekročení o 20 km/h. Avšak, nalejme si čistého vína, nikdy neviete ako sa budú správať k cudzincom… Miera korupcie je určite vysoká.

Francúzi chcú obmedziť rýchlosť pre vozidlá nad 1,5 t!

Každopádne, podľa zistených informácii v Rusku sa jazdí oveľa rýchlejšie už teraz, bez toho, aby za to niesli akúkoľvek zodpovednosť a tak sa ruské úrady rozhodli pretransformovať aktuálne predpisy do bežnej reality.  Rozhodnutie schvaľuje ministerstvo vnútra a bude sa týkať nových spoplatnených úsekov. Nápad sa prekvapivo stretol s pozitívnym ohlasom asi každej zúčastnenej strany.

Podľa dostupných informácii Michail Chernikov, vedúci ruského štátneho inšpektorátu pre cestnú premávku, túto myšlienku podporil a vyjadril ostrý nesúhlas s plánmi na obmedzenie rýchlosti na 30 km/h v mestách, ako aj penalizáciu za prekročenie limitu už o 10 km/h. Uviedol, že prísnejšie zákony sa neprejavia v zlepšení bezpečnosti, ale iba zvýšia príjmy do štátneho rozpočtu. Som veľmi rád, že aspoň niekde uvažujú sedliackym rozumom a vedia, čo je pre ľudí správne a nie, a to podotýkam nie som Rusofil…

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov