Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Route 66 – Snívajme a plánujme!

Route 66 je mekkou všetkých motoristov, ktorým vyhovuje americký štýl života s motocyklom či automobilom.

Route 66 Navigation je meno aplikácie, ktorá významne uľahčuje plánovanie i samotné cestovanie na tejto „matke ciest“. Zaujímavé na nej okrem iného je, že za ňou stojí slovenská firma Touch media, s. r. o. Aplikácia bola nedávno aktualizovaná. Funguje na obidvoch hlavných operačných systémoch mobilnej komunikácie.

Ja som si ju stiahol do i-Phonu bez akýchkoľvek problémov. Po prvom odkliku na Menu sa objavia možnosti: Navigácia, Zaujímavé miesta, Uložené cesty, Sprievodca atď. až po download máp, SOS a obchod. Ale pozor – všetko je v angličtine. Niektoré z nich sú spoplatnené, niektoré nie. Bezplatný je napríklad zoznam zaujímavých miest. Delený je podľa štátov, ktorými Route 66 prechádza: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, Nové Mexiko, Arizona a Kalifornia. Po otvorení štátu sa zobrazí zoznam navštíveniahodných miest. Je ich tam vyše 1 300. Každé sa dá otvoriť a uvidíte fotografiu aj pozíciu na mape. Na prvotné plánovanie a snívanie to celkom stačí. Odporúčam tiež (bezplatný) klik na ikonku Guide, čiže sprievodca. Umožní vám stiahnuť si prepracovaného sprievodcu po Route 66 od autora aplikácie Mariána Pavela, dokonca aj v slovenčine! Obsahuje kvantum užitočných rád, no tiež zaujímavých informácií, či dokonca mýtov o legendárnej ceste, odporúčania na plánovanie cesty a pod. Naozaj skvelé a všetky palce nahor za to! Nemenej zaujímavá je aj sekcia News (bezplatná), kde sa dočítate o najnovšom dianí, napr. o uzávierkach, no tiež napr. o úmrtí legendárneho Bobbyho Unsera.

Samotná navigácia je spoplatnená, no dá sa predplatiť na rôzne dlhý čas podľa potreby. Obsahuje aj hlasové pokyny v mnohých jazykoch, čo určite príde vhod. Podľa mojich skúseností je jej cena v porovnaní s tým, čo vás bude stáť celá cesta (vrátane leteckej dopravy), absolútne zanedbateľná.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov