Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hviezdne novinky a smelé plány

Mercedes-Benz predstavil na mníchovskom autosalóne hneď niekoľko zaujímavých modelov, ku ktorým pridal odvážne vízie.

Značka Mercedes-Benz citeľne vníma mníchovský autosalón ako ideálnu príležitosť na predstavenie svojich najnovších modelov a konceptov. Do metropoly Bavorska totiž nemecký výrobca priviezol celý zástup noviniek, pričom hlavnú úlohu aj v tomto prípade zohráva elektromobilita. Presvedčiť sme sa o tom mohli už v predvečer výstavy, kedy sa v obrovskom showroome značky Mercedes-Benz v srdci Mníchova konal slávnostný galavečer pre vybraných svetových novinárov. 

 

V žiari reflektorov sme sa postupne mohli dostať do prvého kontaktu s najlepšími elektrickými autami, aké Mercedes už vyrába alebo ešte len bude vyrábať. Máme na mysli napríklad úplne nový plne elektrický sedan, ktorý tvorí ekvivalent k triede E – model EQE. Okrem toho sa nám predstavila aj nová trieda C vo verzii All-Terrain, elektrická vlajková loď značky – EQS v prevedení AMG 53 4Matic+ a tiež koncepty Mercedes-Maybach EQS a  budúca elektrická verzia ikonického géčka – Mercedes EQG. 

Sebavedomí vstup značky Mercedes-Benz do sveta elektromobilov nám v osobnom rozhovore potvrdil aj šéf vývoja značky, Markus Schäffer. Podľa slov jedného z popredných mužov nemeckej automobilky prináša elektrifikácia väčšiu rovnováhu do tradičných sektorov súčasného trhu. Mercedes zároveň neustále hľadá najlepšie spôsoby na to, aby elektrický pohon mohol využiť v čo najširšom spektre karosárskych verzií svojich modelov. Popritom však stále netreba zabúdať ani sa špičkové spaľovacie motory, ktoré chce Mercedes-Benz vo svojich autách využívať tak dlho, ako to len bude možné. Najväčší dôraz sa však, samozrejme, bude naďalej klásť na čo najlepšiu asimiláciu elektrických áut vo vnímaní spokojných zákazníkov.  

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov