Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai sa pochválil štatistikou spokojnosti Slovákov. Čísla prekvapia!

Až 96% slovenských majiteľov a majiteliek vozidiel Hyundai je so svojimi autami veľmi alebo skôr spokojných

69% z nich v prieskume potvrdilo, že sú so svojimi autami veľmi spokojní, a ďalších 27%, že sú skôr spokojní. Naopak menšiu spokojnosť alebo nespokojnosť s vozidlami Hyundai uviedli iba 2% všetkých vlastníkov automobilov značky Hyundai. Vyplýva to z prieskumu, ktorý slovenský importér značky Hyundai realizoval v apríli a máji roku 2021 formou online dotazníkov a do ktorého sa zapojilo 905 súčasných majiteliek a majiteľov vozidiel Hyundai – fyzických osôb zo Slovenska.

Prvá jazda: Hyundai Bayon – Priestorový kráľ

Veľmi vysokú mieru spokojnosti v prieskume vyjadrili najmä vlastníci modelov i10 (84%), Santa Fe (75%) a i30 (73%). Pri modeli i10 oceňujú majiteľky a majitelia najmä jeho dizajn, spoľahlivosť a dobrý pomer cena/výkon. Priestor, bohatá výbava a komfort sú najčastejšie uvádzané silné stránky SUV modelu Santa Fe. Pri i30 je najčastejším zdrojom spokojnosti majiteľov najmä férová cena, spoľahlivé motory, bezpečnosť a dobré jazdné vlastnosti. Vysokú mieru veľkej spokojnosti s vozidlom vyjadrili aj vlastníci ostatných modelov Hyundai. S Tucsonom je veľmi spokojných až 67% majiteľov, nasleduje i20 (63%) a Kona (59%).

Celkovo spokojných (odpoveď veľmi alebo skôr spokojný/-á) je až 96% majiteľov a majiteliek vozidiel Hyundai. Z tohto pohľadu sú celkovo s vozidlom najspokojnejší vlastníci modelov Santa Fe (100%), i20 (97%) a i30 (96%), tesne za nimi nasledujú majitelia modelov i30 (96%), Tucson (95%) a Kona (95%). Vysokú mieru spokojnosti v prieskume vyjadrili aj majitelia menej frekventovaných alebo už nevyrábaných modelov ix20, Elantra či Ioniq (vzorka odpovedí menšia ako 10). Z prieskumu Hyundai tiež vyplynulo, že súkromná klientela na vozidlách Hyundai najviac oceňuje dizajn, férovo nastavenú cenuinovatívnosť automobilky. Značku Hyundai vnímajú ľudia predovšetkým ako elegantnú, spoľahlivú a praktickú. Aj preto by 72% zo súčasných zákazníkov aktívne odporučilo kúpu vozidla značky Hyundai svojim priateľom a blízkym a až 89% by zvažovalo opätovnú kúpu vozidla značky Hyundai, ak by nové vozidlo plánovali kúpiť v blízkej budúcnosti.

Hyundai KONA N vo full-ke stojí trošku cez “milión”

Spokojnosť s vozidlami Hyundai podľa prieskumu Hyundai Motor Slovakia z apríla a mája 2021 s účasťou 905 majiteľov a majiteliek – fyzických osôb, ktoré svoj automobil zakúpili ako nový u autorizovaného predajcu Hyundai na Slovensku:

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov