Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai KONA N vo full-ke stojí trošku cez “milión”

Hyundai zverejnil cenník nového výkonného modelu KONA N. Prvé ostré SUV v rodine modelov N sa u nás bude predávať s turbobenzínovým dvojlitrom s výkonom 206 kW (280 k) v jedinej konfigurácii – s 8-stupňovou N DCT prevodovkou a v plnej výbave N Performance.

Cena vozidla je po odrátaní vstupného bonusu 35 490 € s DPH. Za príplatok je možné získať už len príplatkový lak karosérie (590 €) a panoramatické strešné okno (1 200 €).

KONA N je v poradí tretím výkonným modelom značky s označením N v Európe, ktoré je typické pre vysokovýkonné deriváty bežných modelov Hyundai a prvým N-kovým modelom s karosériou typu SUV. KONA N má športový dizajn, maximálny výkon až 206 kW, atraktívne 19-palcové ľahké kované disky kolies, športové sedadlá a disponuje novou 8-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou N DCT. Vozidlo dosiahne maximálnu rýchlosť 240 km/h a je schopné zrýchliť z 0 na 100 km/h za 5,5 sekundy.

Športovým charakter umocňuje nová 8-stupňová dvojspojková automatická prevodovka N DCT s možnosťou radenia pádlami pod volantom. Vozidlo je obuté v pneumatikách Pirelli P Zero 235/40 R19. Vpredu nájdeme kotúčové brzdy s vnútorným chladením s rozmerom 18 palcov a brzdové strmene lakované v červenej farbe s logom N. KONA N disponuje pohonom predných kolies, zadná náprava má nezávislé viacprvkové zavesenie. Z dizajnových prvkov, typických pre modely N, nechýba napr. predný a zadný športový nárazník s červenou linkou, zadný nárazník s difúzorom, športový spojler lakovaný v čiernej farbe, trojuholníkové zadné brzdové svetlo N či dvojitá koncovka výfuku po stranách. Bezpečnosť a zábavu z jazdy zabezpečuje podvozok s adaptívnymi tlmičmi ECS, elektronický samosvorný diferenciál (E-LSD), výfuková sústava s variabilnou klapkou a asistent rozjazdu „LAUNCH CONTROL“.V interiéri modelu KONA N nájdeme výškovo a pozdĺžne nastaviteľný a vyhrievaný športový volant čalúnený perforovanou kožou s ovládačmi režimu jazdy (Drive Mode/N Mode), kovové pedále a N hlavicu radiacej páky prevodovky, aj predné ventilované a elektricky nastaviteľné N športové sedadlá v kombinácii koža/semiš s elektricky nastaviteľnou bedrovou opierkou vodiča. KONA N je vybavená praktickým head-up displejom a prístrojovou doskou Supervision s 10,25″ LCD displejom. Nechýba ani automatická klimatizácia (s funkciou automatického odhmlievania čelného skla), adaptívny tempomat, vyhrievané predné a zadné sedadlá, inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom, imobilizér, alarm či bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu.

Aj na každodenné jazdenie

KONA N je napriek svojim športovým kvalitám aj autom na bežné každodenné jazdenie. Vďaka vyššiemu posedu umožňuje pohodlnejšie nastupovanie a vystupovanie a ponúka dobrý prehľad o dianí na ceste. Má batožinový priestor so základným objemom 361 litrov, ktorý po sklopení zadných sedadiel dosahuje objem až 1 143 litrov. Praktickosť vozidlu dodávajú aj pozdĺžne strešné lyžiny, dvojité dno batožinového priestoru, dojazdové rezervné koleso a fixačná sieť v batožinovom priestore. V interiéri k príjemnému dojmu prispievajú modré interiérové prvky a prešívanie či náladové podsvietenie.

Vozidlo je vybavené integrovanou navigáciou s 10,25″ farebným LCD a službami Apple CarPlay/Android Auto/Bluelink/Live Services, prémiovým audiosystémom KRELL s 8 reproduktormi a zosilňovačom.

Plná výbava už za 35 490 €

KONA N sa na Slovensku predáva len v najvyššej výbave N Performance. Zákazník si môže priplatiť za panoramatické strešné okno (1 200 €) a príplatkový lak (590 €). Novinkou v ponuke farieb laku je príplatková Sonic Blue, bezpríplatkovou farbou je pastelová Ignite Red. Zákazníci majú možnosť získať aj kompletnú sadu štyroch zimných pneumatík so zľavou do 65%. Samozrejmosťou je 5-ročná záruka výrobcu bez obmedzenia najazdených kilometrov. Viac informácií o modeli KONA N, vrátane online konfigurátora a technických údajov, nájdete na https://www.hyundai.sk/modely/kona-n.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov