Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


McLaren Elva: Len 149 exemplárov

Novinka je dielom divízie McLaren Ultimate Series,

Zažívate existenčnú krízu? Nejde vám biznis? Takže „musíte“ piť zaprášené staré vína, jesť plesnivé syry a jazdiť v aute bez strechy? V takom prípade máme pre vás novú limitovanú edíciu športiaku McLaren Elva, ktorá je nielen bez strechy, ale aj bočných skiel.

Udialo sa to ešte v predvlaňajšej sezóne, keď britská automobilka McLaren avizovala príchod nového modelu Elva. Odvážny prototyp vtedy predstavili bez čelného skla, s výraznými oblými krivkami a s trochu drsným nasávaním vzduchu do motoru uprostred kapoty. Teraz prichádza rad na produkčná verzia, ktorá dostala trochu jemnejšie rysy, čelné sklo a čísla. Vyrobených bude len 149 kusov a cena by sa mala pohybovať okolo čiastky 1,7 milióna amerických dolárov.

Diplomatickou rečou však povedané, McLaren Elva vypadá v produkčnej verzii trochu „rozpačito.“ Vzhľadom na fakt, aké vozidlá dokáže značka McLaren vyprodukovať, čo napokon potvrdzuje aj posledný produkčný model Artura, je smerovanie na limitované edície nie príliš presvedčivé. Novinka je inak dielom divízie McLaren Ultimate Series, napriek tomu je tento superšportiak upravený na bežné cesty a väčšinu krajín.

Elva sa môže pochváliť atraktívnym dizajnovým jazykom so zaoblenými tvarmi a dôrazom kladeným na aerodynamiku. Už z diaľky láka na rýchle zvezenie, avšak len pre dve osoby. Na stovku z pokoja akceleruje za 2,8 s a na rýchlosť 200 km/h sa potom dostane za 6,8 s. Napršať do interiéru by vám však nemalo, pretože hýri všemožným luxusom a vymoženosťami. Sklápaciu strechu nehľadajte.

-jj-, zdroj a foto: McLaren

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov