Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Enyaq Sportline iV: Elektrický športovec

Škoda nám nedávno v domácom prostredí predstavila elektrické SUV Enyaq vo verzii Sportline.

Škoda Enyaq iV sa vo verzii Sportline oproti klasickým súrodencom líši viac-menej v detailoch. Pochváliť sa môže športovým podvozkom s progresívnym riadením či zníženou karosériou – vpredu o 15 a vzadu o 10 milimetrov. Športovo ladený variant tiež dostal Full-LED Matrix svetlá s funkciou vyrezávania objektov. Umelá inteligencia dokonca dokáže rozlíšiť osoby oblečené v reflexnej veste a neoslepovať ich. 

Z optického hľadiska sa nám najviac páčili čierne lemovanie okien, či difúzor zadného nárazníka. Verziu Sportline však môžete spoznať aj podľa dynamických bočných líšt, ktoré sú v tejto verzii lakované vo farbe vozidla. Čerešničkou na torte je napokon športový predný nárazník, ideálne  v kombinácii s príplatkovou svietiacou maskou. 

V interiéri sa športovo ladená verzia Sportline spolieha na viacero sympatických detailov. Nás zaujali športové sedadlá, imitácia karbónu na palubnej doske a tiež luxusne pôsobiace prešívanie, či športový volant. 

Na Slovensku sa bude Škoda Enyaq iV predávať v dvoch verziách. Slabšia nesie označenie 60 iV, má batériu s kapacitou 62 kWh a elektromotor tu dosahuje maximálny výkon 132 kW. Výrobca zároveň deklaruje dojazd na úrovni 400 km. Výkonnejšia verzia s označením 80 iV má batériu s kapacitou 82 kWh, výkon 150 kW a dojazd vyše 500 kilometrov. Náročnejší klienti si neskôr budú môcť zvoliť aj verziu s pohonom všetkých kolies a teda dvojicou elektromotorov. Škoda Enyaq Sportline iV štartuje na sume 43 690 eur

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov