Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bugatti Chiron Super Sport: Upravený dizajn aj výkon

Špeciálne upravený model dosahuje maximálnu rýchlosť 440 km/h.

Francúzska automobilka Bugatti sa nedávno prezentovala čerstvou vrcholnou verziou modelu Chiron s prívlastkom Super Sport. Cena športového vozidla začínam na čiastke 3,2 milióna eur.

é pre maximálny výkon, preto prešli úpravou niektoré prvky designu, okrem podvozku je úplne nový aj luxusný interiér. Dosahuje maximálnu rýchlosťou až 440 km/h a stojí už tradične astronomické peniaze. Sériový model vychádza z modelu Super Sport 300+, ktorý je známy svojim rýchlostným rekordom.

Tachometer pri rekordnej jazde na okruhu vtedy ukazoval rýchlosť 490 km/h. Novinka má mierne upravený design a novú konštrukciu pre optimalizovanú aerodynamiku. Od predného „splitteru“ až po zadný difúzor je všetko u modelu navrhnuté pre maximálnu rýchlosť a športovú jazdu. Cieľom konštruktérov bolo dať vozidlu klasickú podobu a jednoduché tvary.

Súčasne však konštruktéri museli akceptovať fakt, že pri tak veľkej rýchlosti, akou je 440 km/h , na ktorú je vozidlo obmedzené, musí odolávať veľkým silám a prítlakom. Vďaka tomu všetkému muselo byť vozidlo predĺžené o 25 centimetrov, ale aj tak váha vozidla o 23 kilogramov klesla. Najväčším prekvapením je veľmi luxusný interiér. Pod kapotou nájdeme osemlitrový motor s výkonom 1600 koní.

-jj-, Motor1, Motorauthority

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov