Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


DAF XG +, XG a XF – oficiálna fotogaléria a rýchly prehľad noviniek

Po mnohých mesiacoch sledovania a analyzovania špionážnych fotografií a špekulácií ich konečne môžeme vidieť úplne oficiálne. Dámy a páni takto vyzerajú nové nákladné vozidlá DAF vrátane novej generácie DAF XF, ako aj úplne nové modely DAF XG a DAF XG +.

Noviniek je veľa. Preto vyberáme len to najpodstatnejšie. Hlavne nezabudnite prekliklať galériu, fotky a určite stojí za zmienku aj oficiálne video plné informácii. Niekedy je raz vidieť lepšie ako stokrát počuť.

Toto by ste mali o nových DAF-och vedieť:

  • Nový DAF XF ponúka ľahšiu a nižšie odpruženú kabínu s prednou časťou dlhšou o 16 cm. Nové DAF-y XG a XG + majú tiež dlhšie “spálne” zväčšené o 33 centimetrov. To mimochodom spôsobilo, že museli  predĺžiť rázvorov kolies. Dôležité je, že to nevylučuje použitie štandardných návesov.
  • Použili aj nové motory s mnohými modifikovanými komponentmi. Vďaka týmto zmenám a výrazne vylepšenej aerodynamike by spotreba paliva mala poklesnúť o viac ako 10%.
  • Podlhovastá predná časť, špeciálne nárazníky a dokonca nový spôsob pripevnenia kabíny k rámu majú výrazne zvýšiť bezpečnosť pri nehodách. Viditeľnosť z kabín sa zlepšila aj vďaka veľkému rozsahu zasklenia – voliteľne.

  • Nové vybavenie zahŕňa okrem iného vylepšené elektronické systémy, voliteľné kamery namiesto zrkadiel, digitálnu palubnú dosku, pokročilý multimediálny systém, nové chladničky a nové postele.
  • V interiéri je možné otáčať dve kreslá a medzi nimi je aj tradičný stolík. Modely XG a XG + majú tiež voľný priestor medzi posteľami a operadlami.
  • Výroba nových DAF-ov sa začne koncom tohto roka. Prvé kusy by sa mali dostať k zákazníkom v totožný čas. Pred tým však ešte vyjde pre vybraných zákazníkov limitovaná séria.
  • Počas premiéry spoločnosť DAF nechcela rast cien komentovať. Oznámili, že výroba súčasného modelu XF bude aspoň dočasne pokračovať.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov