Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi A6 e-tron concept: Keď zajtra znamená už dnes

Audi A6 e-tron concept sa svojimi vonkajšími rozmermi radí do vyššej triedy.

Na nedávnom autosalóne v Šanghaji sa čínski organizátori mohli pochváliť hneď niekoľkými svetovými premiérami. Do tejto kategórie spadá aj nemecká automobilka Audi, ktorá v najľudnatejšej krajine ukázala svetu po prvý raz elektrický sedan A6 e-tron concept.

Štvordverový prémiový sedan s elektrickým pohonom má výrazne elegantný dizajnový jazyk, aerodynamické proporcie, podsvetlenú masku, veľké kolesá a zaujímavo riešený celkový svetelný design. Na jedno nabitie absolvuje 700 kilometrov. Interiér je zatiaľ predmetom výrobného tajomstva. Audi A6 e-tron concept so svojimi vonkajšími rozmermi sa jednoznačne radí medzi zástupcov vyššej triedy.

Napokon dôkazom príslušnosti k vyššej triede sú aj vonkajšia dĺžka 4,96 m, vonkajšia šírka 1,96 m a vonkajšia výška 1,44 m, ktoré odpovedajú aktuálnym zástupcom modelového radu Audi A6/A7. Už prvý pohľad na štúdiu odhalí jej športové proporcie a elegantné línie, ktoré spoločne so zadnou časťou karosérie v štýle kupé pre značku Audi typickom jasne signalizujú, že vznikali v aerodynamickom tuneli.

Atraktívna nemecká novinka by podľa zástupcov Audi mohla prísť v produkčnej verzii na trh v priebehu budúceho kalendárneho roka a to hneď s novou technickou platformou Premium Platform Electric. Výrazne športové proporcie a relatívne dôrazný „look sú vizuálne determinované hlavne veľkými 22-palcovými kolesami a krátkymi prevismi, nízkou kabínou a pretiahnutým oblúkom strechy, pričom celé to pripomína kupé.

Teleso karosérie postráda ostré hrany, ktoré nahradili mäkké prechody medzi konvexne a konkávne tvarovanými plochami spolu s mäkkými odtieňmi. Sofistikovaný sedan Audi A6 e-tron concept pôsobí predovšetkým z profilu monoliticky, ako keby bolo vozidlo vyrobené z jedného kusu materiálu. Atraktívna novinka má veľmi slušnú akceleráciu, z pokoja na stovku dokáže zrýchliť za štyri sekundy.

-jj-, zdroj a foto: audi

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov