Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Výstava Ferrari so špecialitami G. Agnelliho

Súčasťou expozície v Modene je aj pretekársky monopost Ferrari F2003-GA.

Pri príležitosti stého výročia od narodenia Gianniho Agnelliho pripravila automobilka Ferrari vo svojom múzeu v talianskej Modene výstavu. Hlavným ťahákom sú atraktívne športové autá z Maranella, ktoré boli špeciálne navrhnuté a upravené práve pre niekdajšieho riaditeľa značky Fiat.

Uvedená expozícia vo futuristickom múzeu, ktorého nízku budovu s kontrastnou žltou strechou navrhol zosnulý ikonický český architekt Ján Kaplický, ponúka od marca pohľad na viacero unikátnych exemplárov. Výstavu je možné navštíviť aj on-line cez polhodinovú prehliadku. Mimoochodom, Gianni Agnelli bol synom priemyselníka Edoarda Agnelliho.

Vedúcu pozíciu v talianskej automobilke Fiat však zdedil po Vittoriovi Vallettovi, ktorý stál na čele značky do roku 1966. Agnelli skonal v roku 2003 a do svojej smrti neskrýval svoju vášeň pre vozidlá značky Ferrari. Na mieru si preto nechal stavať originálne vozidlá, ktoré potom sám šoféroval s rešpektom tak, že nepotreboval ani testovať ich maximálny výkon.

Na výstave je možné zhliadnuť modely Ferrari 400 Superamerica z roku 1959, Ferrari 212 Inter z roku 1952, Ferrari 166 MM z roku 1948, Ferrari F40 z 1989, Ferrari 365 P Speciale z roku 1966, Ferrari 375 America z roku 1955 alebo jedinečné Ferrari 300 Barchetta z roku 2000, ktoré navrhlo ako jediný exemplár slávne dizajnérske štúdio Pininfarina.

Súčasťou expozície v Modene je aj pretekársky monopost Ferrari F2003-GA z roku 2003, ktorým výstava končí. Ferrari vozidlo zasvätilo Giannimu Agnellimu ako srdečné gesto a prejav úcty. V expozícii nájdete viacero veľkoformátových fotografií s významnými osobnosťami automobilového priemyslu vrátane časovej línie spojenia Agnelliho a značky Ferrari.

-jj-, zdroj a foto: Ferrari, Designmag

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov