Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Aygo X Prologue: Dizajnový klenot

Aygo X Prologue vychádza z modelu Aygo, ktorý sa vyrábal už od roku 2005.

Úžasné! Dostať do malého automobilu množstvo prvkov futuristického dizajnu je umenie. Japonská automobilka Toyota to však s výraznejším modelom Aygo X Prologue rozhodne dokázala.

Dizajnéri z európskej divízie prostredníctvom nového vozidla chcú ukázať, že aj najmenšie a cenovo najdostupnejšie modely značky môžu mať výrazný design. Označenie Aygo vždy symbolizovalo osobnú slobodu a mobilitu. Aygo X Prologue k tomu pridáva aj drzejší element. Je nemenej zábavné, ale teraz aj s určitým prvkom agresivity.

Pri pohľade zo všetkých uhlov vyjadruje jasný postoj so silnou osobnosťou. Väčšie kolesá a zvýšená poloha za volantom sa odráža v lepšom výhľade von, a tým aj prehľade o dianí na vozovke. Aygo X Prologue vychádza z modelu Aygo, ktorý sa vyrábal už od roku 2005. Výrazný dvojfarebný lak karosérie sa odrazil v jedinečnom ostrom profile, ktorý upúta pozornosť dôrazom na ochotu ihneď sa vrhnúť do akcie.

Pocit dynamiky v prospech agresívnejšieho športového imidžu ešte akcentuje nová klinovitá línia strechy. High-tech predné svetlomety v tvare krídel obopínajú hornú časť kapoty motoru. O niečo nižšie zaujme veľká maska chladiča, svetlé do hmly a kryt nárazníkov, vo všetkých prípadoch s motívom šesťuholníka a poukazom na vozidlo pripravené vyraziť na cestu. Zatiaľ nie je isté, či sa z výrazného konceptu stane produkčný model.

-jj-, foto a zdroj: Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov