Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford Evos nie je náhrada za Mondeo a nedôjde ani do Európy!

Mnoho ľudí si myslelo, že Ford Evos, ktorý pred pár dňami predstavili na šanghajskom autosalóne, nahradí Mondeo, ktoré opúšťa scénu. Teraz sa ukazuje, že na nástupcu Mondea si ešte počkáme. Pretože nový model sa tak skoro na európskom alebo severoamerickom trhu neobjaví.

Ford Mondeo, ktorý tak trošku žil už mimo svoju dobu (či sa nám to páči, či nie, sedany vymierajú) a mal aj ohláseného nástupca v podobe SUV, viedol k tomu, že model Evos predstavený na autosalóne v Šanghaji má nahradiť sedan v modelovom rade výrobcu. Teraz sa ukazuje, že Ford má s novinkou rôzne plány. Pochybnosti o možnej dostupnosti Fordu Evos rozptýlil Mark Levine, manažér pre komunikáciu produktov. Na otázku na Twitteri ohľadom dostupnosti automobilu v USA odpovedal: “Evos je určený iba pre zákazníkov v Číne. V súčasnosti sa neplánuje ponúkať na iných trhoch.” To znamená, že Evos v podobe, v akej sa ukázal v Číne, nebude dostupný na severoamerickom ani európskom trhu. Je však možné, že sa auto u nás objaví napríklad pod iným názvom alebo s upravenými detailmi, šitými na mieru potrebám a trendom. Odpoveď na túto otázku sa pravdepodobne objaví v nasledujúcich mesiacoch.

Aj keď Ford tvrdí, že nový Evos je kombináciou kupé a SUV, existuje podobný prístup, aký uplatnil Citroën pri novej C5X – zamaskovanie niektorých prvkov karosérie praktického kombi. Niektorí uvidia aj podobnosť s elektrickým Mustangom Mach-E. Napriek tomu sa v novom modeli výrobca neobišiel ani v zopár módnych doplnkoch, ako je široká maska, úzke svetlá alebo svetelný pás spájajúci svetlomety.

Kto má väčšieho?

Zdá sa, že sa začal boj o veľkosť obrazoviek vo vnútri, pretože kryt, pod ktorým sa skrývajú displeje, je celkovo široký 1,1 m! Skladá sa z 12,3-palcovej obrazovky digitálnych prístorjov a 27-palcovej dotykovej obrazovky 4K! Multimédiá sú samozrejme pripojené k internetu, vďaka čomu bude možné aktualizovať prostredníctvom cloudu alebo predplatných služieb určité funkcie. Vďaka C-V2X (Vehicle-to-X) systém stiahne aj aktuálne informácie o dopravných zápchach a premávke, aby mohol neustále monitorovať dopravnú situáciu.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov