Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Súboj v uliciach – MINI proti rímskemu metru

Vozidlo MINI Electric Pacesetter, Safety Car šampionátu FIA Formula E, vyzvalo metro mesta Rím.

Počas druhého kola šampionátu Formula E, ktoré sa konalo  v Ríme, predstavilo MINI nového účastníka majstrovstiev sveta, ktorým sa stalo vozidlo MINI Electric Pacesetter. Model na týchto pretekoch oficiálne vstúpil na trať v úlohe Safety Car, ktorú bude plniť počas celej sezóny 2021.

Elektrický pohon, matná strieborná farba, schopnosť zrýchliť z 0 na 100 km/h za 6,7 sekundy. To sú vlastnosti vozidla pripraveného zasiahnuť do pretekov vždy, keď to bude potrebné. Za jeho volantom bude Bruno Correia (1974), ktorý zastáva funkciu oficiálneho jazdca FIA Formula E Safety Car už od roku 2014.

Vozidlo MINI Electric Pacesetter debutovalo na okruhu pár dní po tom, ako sa najprv zabávalo na rímskych cestách. Nové Safety Car šampionátu Formula E prišlo do ulíc, aby podstúpilo netradičnú a jedinečnú výzvu: pretekať proti inému mimoriadne výkonnému elektrickému dopravnému prostriedku, ktorý jazdí v meste — metru. Vzrušujúce porovnanie medzi dvoma nanajvýš rozdielnymi vozidlami, ktoré však majú jednu veľmi dôležitú vec spoločnú: poháňa ich elektrická energia, zachytil adrenalínový klip. Kto preťal cieľovú pásku ako prvý?

Pretekov sa zúčastnil aj Charlie Cooper, člen rodiny, ktorá založila spoločnosť John Cooper Works a potomok Johna Coopera a Bruno Correia, ktorý sa v tomto prípade zhostil svojej úlohy vo vlaku. Vozidlo MINI Electric Pacesetter sa počas víkendu 10. a 11. apríla prvý raz predstavilo na okruhu šampionátu Formula E v úlohe a v drese Safety Car. 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov