Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Elektrický Hummer vo verzii pick-up aj SUV

Elektromobil Hummer EV Pickup sa začne vyrábať v druhej polovici tohto roku.

Zámorský trh s elektrickými pick-upmi sa neustále rozrastá. Do konkurenčného boja teraz prispela spoločnosť General Motors, ktorá sa inšpirovala úspešným americkým start-upom Rivian, takže terénny elektromobil Hummer EV predstavuje vo verzii pick-up aj SUV.

Už vlani v októbri sme písali, že značka Hummer sa vracia do hry ako elektromobil! Dnes je už jasné aj to, že bude až po strechu „nadupaný“ najnovšími technológiami. Počítať môžete aj s mobilnou aplikáciou, veľkým 13,4-palcovým displejom infotainmentu, digitálnym kľúčom, systémom HD Surround Vision so 14 kamerami a ďalšími modernými „vychytávkami“.

Elektromobily GMC Hummer EV a Hummer EV Pickup sa začnú vyrábať v prípade pick-upu už v druhej polovici tohto roku, SUV sa na trh dostane až začiatkom roku 2023. Verzia SUV ponúkne výkon až 619 kW, ale tiež o 22,8 cm menší rázvor oproti pick-upu. Rázvor pick-upu bude 3445 mm, dĺžka 5507 mm, šírka 2380 mm, svetlá výška 404 mm.

V prípade SUV bude dĺžka 4999,5 mm, svetlá výška 406 mm a batožinový priestor až 2316 litrov. SUV-čko sa otočí na 10,8 metroch, čo je napríklad menej, než v prípade podstatne menšieho vozidla Ford Mustang Mach-E (11,6 m). Za príplatok bude k dispozícii funkcia Power Station, ktorá umožní AC nabíjanie výkonom až 19,2 kW a zároveň sprístupní možnosť nabíjať iné elektromobily až 240V/25A/6kW.

SUV verzia ponúkne dojazd cez 483 km (podľa EPA), pohon všetkých štyroch kolies s pomocou troch elektromotorov (e4WD), 800V DC nabíjania (až výkonom 300 kW) a ďalšie prednosti a „benefity“. General Motors nasadí do nového elektromobilu pohonný systém Ultium. Značka Hummer sa kedysi preslávila svojimi off-roadovými schopnosťami.

Napokon, prvý variant H1 bol odvodený od vojenského vozidla HMMWV po vojne v Perzskom zálive. Hummer sa stal symbolom neokázalej spotreby počiatku nového tisícročia. Cenovky a ďalšie podrobnosti budú známe s blížiacou sa výrobou daného modelu. Autá sa budú vyrábať v úplne novej továrni Factory Zero v Michigane. V rovnakej fabrike by sa mal vyrábať aj podobný elektromobil – Chevrolet Silverado Electric Pickup.

-jj-, zdroj a foto. Hummer

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov