Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE – športovejšia ako štandard, menej než RS

ŠKODA rozširuje paletu modelov OCTAVIA a po novom ponúka štvrtú generáciu v dynamickej verzii SPORTLINE. Tá spadá medzi výbavové stupne Style a vrcholnú športovú verziu RS.

Škoda Octavia Sportline zaujme čiernymi prvkami exteriéru, trojramenným multifunkčným  volantom alebo športovými sedadlami s integrovanou hlavovou opierkou a čalúnením ThermoFlux. SPORTLINE možno v oboch karosárskych verziách.

Exteriér nového modelu OCTAVIA je charakteristický čiernymi prvkami známymi z verzií SPORTLINE ostatných modelov. Špecifický predný spojler, rámček prednej masky a nápis na dverách batožinového priestoru, sú v lesklej čiernej farbe. Liftback navyše na dverách batožinového priestoru nesie aj čierny lesklý spojler. Na zadnom difúzore, ktorý je rovnako v čiernej lesklej farbe, je veľmi zreteľným prvkom chromovaná lišta. OCTAVIA SPORTLINE je štandardne vybavená 17-palcovými čiernymi leštenými kolesami Pulsar z ľahkej zliatiny. Na želanie možno objednať aj 18-palcové čierne leštené kolesá Vega a exkluzívne pre SPORTLINE sú dostupné i 19-palcové čierne leštené kolesá z ľahkej zliatiny Taurus. Predné blatníky zdobia plaketky SPORTLINE.

Motory a pohony

ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE je k dispozícii s výkonnými zážihovými i vznetovými motormi a vo verzii s pohonom na zemný plyn (CNG), okrem toho aj v plug-in a mild-hybridných verziách a s pohonom predných alebo všetkých kolies. Výkon sa pohybuje v rozmedzí od 85 kW (115 PS) do 150 kW (204 PS). Motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW (150 PS) možno na želanie objednať so 7-stupňovou DSG automatickou prevodovkou a mild-hybridným ústrojenstvom, zatiaľ čo motor 2,0 TSI s výkonom 140 kW (190 PS) a DSG automatickou prevodovkou je dostupný s pohonom všetkých kolies. Výkon vozidla OCTAVIA iV SPORTLINE s plug-in hybridným pohonom predstavuje 150 kW (204 PS); verzia G-TEC s pohonom na stlačený zemný plyn (CNG) disponuje 96 kW (130 PS). Motor 2,0 TDI možno objednať s výkonom 85 kW (115 PS) alebo 110 kW (150 PS). Vznetový motor s výkonom 85 kW možno na želanie vybaviť DSG automatickou prevodovkou, rovnako ako aj silnejšiu verziu s výkonom 110 kW, ktorá je navyše dostupná s pohonom všetkých kolies.

Adaptívny podvozok DCC, dostupný na želanie, poskytuje dynamický vzhľad a individualizované jazdné vlastnosti. Ponúka 15 stupňov nastavenia v rozmedzí od komfortného po športové a priebežne prispôsobuje charakteristiku tlmenia.

Minitest: Škoda Octavia e-TEC – Rodinné ekozlato

Interiér so športovými motívmi

Interiéru pozostáva z látkového poťahu prístrojovej dosky a dekoračnej lišty Piano Black. Športové sedadlá majú integrované hlavové opierky a sú potiahnuté obzvlášť priedušným čalúnením ThermoFlux. Multifunkčný športový trojramenný volant má plaketku SPORTLINE.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov