Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Alfa Romeo Tonale – problémy, problémy, problémy…

Bohužiaľ, premiéra skôr avizovaného modelu Tonale sa zasa časovo posúva. Podľa interných zdrojov je aktuálne skutočne nepravdepodobné, že by žiadaný model stihli pripraviť do novembra 2021.

Alfa Romeo Tonale je malý crossover, ktorý má bojovať o zákazníkov v nižšom segmente, ako okupuje Stelvio. Vzhľadom na obrovskú popularitu tohto segmentu v Európe sa zdá, že dlho pripravovaný model má veľkú šancu na úspech. Taliani, ktorí už dosť dlhý čas takpovediac bojujú o prežitie, urgentne potrebujú model, ktorý by podporil ich predaj. Bohužiaľ existuje veľa náznakov, že premiéra potenciálneho predajného hitu sa opäť oneskorí.

Možno ste nevedeli, ale predprodukčný koncept debutoval ešte v marci 2019 s nádejou na hotovú produkčnú verziu v roku 2021. V januári boli ohlasované informácie o možnej premiére na jeseň. Teraz sa však ukazuje, že Taliani to možno nestihnú načas. Všetko kvôli nedávnym nepokojom zamestnancov. Po vzniku koncernu Stellantis, ktorého členom je aj Alfa Romeo, sa tejto značky ujal nový šéf Jean-Philippe Imparato. Ako uvádza „Automotive News Europe“ s odvolaním sa na interné zdroje, spoločnosť údajne nie je spokojná s parametrami zásuvného modulu. Sú nevyhnutné úpravy, ktoré pravdepodobne premiéru oneskoria ešte o 3 ďalšie mesiace.

Za zmienku stojí, že Tonale je položený na platforme Jeep Compass, o ktorom sme nedávno písali.

Alfa Romeo Giulia so 400.000 km vyvracia všetky predsudky!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov