Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Venturi Atlantique – francúzske Ferrari na predaj

Francúzske super auto z 90. rokov môže byť pre zberateľov chutným sústom a zaujímavou voľbou. Toto je Venturi Atlantique, ktoré bolo práve ohlásené do predaja vo Veľkej Británii.

Zatiaľ čo Francúzi sú známi hlavne výrobou rýchlych hat-hatchov a úspechmi v motoršporte, na svojom konte majú aj niektoré ostrejšie stroje, len sa o nich nejako prestalo rozprávať. A teraz nemáme namysli len ostré Bugatti alebo znovuzrodenú značku Alpine, ale o Venturi – značku založenú v roku 1984 a existujúcu dodnes, hoci v úplne inej podobe.

V roku 2000 prešla spoločnosť na elektrifikáciu a dnes je z nej tím Formuly E. Jej história spaľovacích motorov sa skončila v 20. storočí.

Atlantique 300 vyzerá ako kombinácia Ferrari 355 a Lotus Esprit. Karoséria, ktorá skrýva v strede umiestnený motor V6 je veľmi elegantná. Toto konkrétne vozidlo poháňa 3-litrový preplňovaný motor s výkonom približne 285 koní. Zákazníci mali na výber aj atmosférickú edíciu, turbo a bi-turbo verziu. Staršie modely mali motor s objemom 2,8 litra.

Predávaný kus v opísanej špecifikácii je schopný zrýchliť na stovky za 5,7 s a dosiahnuť rýchlosť až 280 km/h. To sú čísla, ktoré sú mimoriadne pôsobivé aj v súčasnosti. Počas 23 rokov jeho života precestovalo len 37-tisíc ľudí. míľ (59 500 km) a je, zdá sa, v super stave. Navyše, toto je len jeden zo 6 kusov s pravostranným riadením.

Vzhľadom na svoju jedinečnosť sa stanovená cena 39 995 libier javí ako celkom prijateľná, či nemyslíte?

Zdroj: bamspecialistcars.co.uk/

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov