Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo Trucks a Mercedes už spolupracujú na vodíkových kamiónoch

Spolupráca spoločností Daimler a Volvo Trucks sa stala skutočnosťou. Spoločnosti spustili svoj novú spoločný podnik s názvom Cellcentric, v ktorom sa zameranú na vývoj vodíkových nákladných vozidiel.

Nemci a Švédi vlastnia po 50 % spoločnosti Cellcentric a Volvo muselo za svoj podiel zaplatiť 600 miliónov eur. Bolo tiež oficiálne oznámené, že spoločnosť bude nielen vyvíjať ale aj vyrábať a predávať.

Dá sa teda povedať, že automobily oboch spoločností budú čoskoro využívať rovnaké zdroje energie. Hovoríme o nákladných vozidlách, pod ktoré v konečnom dôsledku spadajú značky ako  Mercedes-Benz, Freightliner a Fuso (Daimler), ale aj o vozidlách Volvo Trucks, Renault Trucks a Mack (Volvo).

A čo udržanie zdravej konkurencie? Odpoveď je nasledovná: spoločnosti zostanú konkurenciou vo všetkých sférach, napríklad pri integrácii vodíkového pohonu do hotového vozidla. Dá sa preto očakávať, že medzi výrobkami oboch spoločností budú zachované určité rozdiely.

Jedným z prvých spoločných projektov je vytvorenie vodíkového systému pre diaľkové nákladné vozidlá, čiže pre potenciálnych nástupcov pre modely Mercedesov Actros a Volvo FH.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov