Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ducati Diavel 1260 Lamborghini: Sián ako vzor

Špeciálna je nielen farba, ale tiež karbónové prvky a celé DNA prevzaté od Lamborghini.

Dve prestížne značky Ducati a Lamborghini sa spojili, aby spoločne vytvorili špeciálnu edíciu motorky Ducati Diavel 1260 Lamborghini. Motocykel vychádza z modelu Diavel 1260 S, ktorého dizajn je inšpirovaný hybridným superšportiakom Lamborghini Sián FKP 37. Cena sa pohybuje okolo čiastky 32.700 eur.

Špeciálna je nielen farba, ale tiež karbónové prvky a celé DNA prevzaté od Lamborghini. Lamborghini Sián FKP 37 predstavili koncom roka 2019 ako špeciál v limitovanej edícií, z ktorej sa vyrobilo len 63 exemplárov. Veľký ohlas na najnovší futuristický design v spojení s hybridným pohonom nechal inšpirovať ku vzniku nielen modelu Sián Roadster bez strechy, ale tiež luxusnej jachty od značky Tecnomar.

Novinkou je aktuálne motorka, ktorá však bude dostupnejšia než všetky zmienené projekty. Ducati Diavel 1260 Lamborghini je limitovaná edícia obmedzená na 630 kusov. Od Lamborghini si preberá celú DNA, teda materiály, farebnosť a ešte športovejší vzhľad. Zvyšné už je naopak čisté Ducati a to vrátane výkonu necelých 160 koní, kompletnej technológie vrátane veľkého displeja s logami oboch výrobcov.

Farby použité na motocykle sú v skutočnosti úplne rovnaké ako farby použité pre model Sián FKP 37. Karoséria sa vyznačuje farbou „Gea Green“, zatiaľ čo rám, spodná vrstva a kované ráfiky sú zdobené použitím farby „Electrum Gold“. Typickú červenú farbu Ducati prináša sfarbenie brzdových strmeňov Brembo. Nový Diavel má predné USD vidly v zlatej farbe, čo v kombinácii s tmavo-zelenou farbou pôsobí eklekticky.

Azda najkrajším prvkom sú však kované kolesá z ľahkej zliatiny. Vzor týchto kolies má tiež v modeli Sián a dodáva to ešte viac dokonalosti týmto dvom strojom. Diavel má niekoľko hliníkových dielov, ako je kryt chladiča, odsávanie vzduchu, spojler, kryt nádrže, kryt sedadla, predný a zadný blatník, kryt digitálneho tachometra a rám predného svetla. Šesťhranné zakončenie výfuku je vyrobené z uhlíkových vlákien.

Výfuk respektíve difúzor je inšpirovaný rovnako zakončením výfuku u Lamborghini Sian FKP 37. Ako poznávacie znamenie má Diavel 1260 z boku napísané číslo 63, čo naznačuje počiatočný rok, keď sa vyrobilo prvé Lamborghini. Toto číslo môžeme tiež nájsť na modeli Sián, preto je toto superauto limitované len na 63 exemplárov. Spoločnosť Ducati patriaca pod Audi však bola našťastie veľkorysejšia a limitovala výrobu na 630 kusov.

/Ducati Diavel 1260 Lamborghini je limitovaná edícia obmedzená na 630 kusov./

Mimochodom, v prípade záujmu, si môžete tiež kúpiť helmu od Centro Stile Ducati, ktorá ladí farebne aj graficky k týmto strojom. Pod touto nádherou má motocykel ukrytý motor Testastretta V-twin s objemom 1262 ccm. Tento agregát je aktuálne prispôsobený pre všetky požiadavky emisnej normy Euro 5. Má výkon 117 kW (157 koní) s maximálnym krútiacim momentom 129 Nm. Tlmenie je od výrobcu Ohlins, zatiaľ čo krvavo lakované brzdové strmene sú od značky Brembo. Hmotnosť motocyklu je 220 kilogramov bez náplní.

-jj-, zdroj a foto: Ducati, designmag,

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov