Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dodge Charger Hellraiser putuje do garáže filmovej hviezdy

Karoséria z uhlíkových vlákien odetá do klasických línií, 7-litrový motor V8 s výkonom presahujúcim 1 000 koní a slávny majiteľ... Tak by sa dal v skratke opísať Charger Hellraiser - najnovší projekt americkej spoločnosti SpeedKore.

426 HEMI je jedným z najsilnejších motorov, ktorý sa pred dvoma rokmi vrátil do oficiálnej výroby pod menom Hellephant – monštrum s výkonom 1 000 koní, ktoré je k dispozícii ako samostatný komponent na použitie pri tuningových projektoch. Dopyt bol taký veľký, že všetky kópie boli vypredané do 48 hodín.

Jeden z nich išiel pod kapotu jedinečného automobilu. Je to Dodge Charger Hellraiser od spoločnosti SpeedKore, ktorú si objednal komediálny herec a veľký nadšenec automobilov Kevin Hart. Hart už mal vo svojej garáži jedno majstrovské dielo SpeedKore – Plymouth Barracuda z roku 1970, ktorý sa bohužiaľ poškodil pri dopravnej nehode.

Ford Mustang – Zákonom (ne)chránený

Toto dielo je tiež jedinečné. Auto bolo úplne prestavané, tak povediac od piky. Pod kapotou je spomínaný motor, ktorý ma objem 7 litrov a je schopný generovať maximálny krútiaci moment 1250 Nm.

Pozoruhodná je aj agresívne vyzerajúca karoséria vyrobená prevažne z uhlíkových vlákien. Auto je samozrejme širšie a nižšie ako pôvodné, čo v kombinácii s minimálnou svetlou výškou znamená veľmi atraktívny vzhľad. Ako sa na restomod patrí, nie je núdza o moderné výdobytky civilizácie. Medzi nimi nájdeme okrem iných aj full LED osvetlenie a účinné brzdy Brembo.

Úplne nové je aj zavesenie, ktorého základom sú nastaviteľné tlmiče Penske. To všetko v kombinácii s ľahkými diskami HRE a pneumatikami Michelin Pilot Sport 4S. Podobné je to aj v interiéri, ktorý, hoci vyzerá sparťansky, ale je slušne vybavený.

zdroj: Speedkore

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov