Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-EQ: Do roku 2022 6 nových modelov

Mercedes-Benz sa usiluje o vedúcu pozíciu v oblasti elektrického pohonu a softvéru vozidla. Postupná elektrifikácia celého portfólia produktov je centrálnym prvkom strategického zamerania plánu Ambícia 2039 a základným predpokladom na ceste k neutralite v oblasti emisií CO2.

Už v roku 2022 bude portfólio zahŕňať 8 plnoelektrických modelov Mercedes-EQ. Celosvetová výrobná sieť Mercedes-Benz je pripravená na ofenzívu elektrických produktov spoločnosti a modely Mercedes-EQ postupne integruje do sériovej výroby existujúcich závodov.

V oblasti elektrickej mobility chcú byť lídrami a sústreďujú sa predovšetkým na technológiu akumulátorov. Pritom sa spoliehajú na komplexný prístup, ktorý siaha od počiatočného výskumu a vývoja až po výrobu a zahŕňa aj strategickú spoluprácu.

EQS, prvý plnoelektrický luxusný sedan od značky Mercedes-Benz, začína v prvej polovici roka 2021 v továrni Factory 56 v lokalite Sindelfingen. Vďaka už realizovanému začiatku výroby elektrického kompaktného SUV EQA v závode v Rastatte a rozhodnutiu o lokalite pre EQB v maďarskom závode v Kecskeméte podniká spoločnosť ďalšie dôležité kroky na ceste k neutralite v oblasti emisií CO2 svojho portfólia produktov. Aj v rámci celosvetového združenia na výrobu pohonu robí rozhodnutia smerom k stratégii Electric First. V rámci združenia na výrobu sa zhotovujú a montujú vysokoefektívne systémy akumulátorov.

Mercedes-Benz EQC 4×4²: Elektrický off-road

Výrobná sieť Mercedes-Benz je celosvetová, digitálna, flexibilne zostavená a pripravená na nastávajúcu elektroofenzívu.  Uvedenie šiestich elektrických produktov do roku 2022 podporuje silu a kompetenciu globálnych miest výroby Mercedes-Benz. Celkovo má výrobná

Hybridný pohon dobíjateľný zo siete je ako medzikrok k portfóliu čisto elektrických produktov dôležitou kľúčovou technológiou. Už dnes je viac ako 20 modelových variantov hybridných vozidiel dobíjateľných zo siete pevnou súčasťou portfólia produktov od značky Mercedes-Benz. Do roka 2025 sa portfólio rozšíri na viac ako 25 modelových variantov. Ich výroba preberá v celosvetovej výrobnej sieti primerane dôležitú rolu. Už teraz opúšťajú pás v takmer všetkých závodoch na výrobu osobných vozidiel od značky Mercedes-Benz hybridné vozidlá dobíjateľné zo siete.

Zdroj: Mercedes

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov