Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


SEAT Connect – Auto pod kontrolou

SEAT Connect je aplikácia, vďaka ktorej môžete mať svoj SEAT neustále pod dohľadom.

Svet sa uberá smerom digitalizácie a ani autá neostávajú bokom. Dnes im už dokonca nestačí dotykový displej ani zrkadlenie smartfónu, ľudia chcú mať svoje auto pod kontrolou neustále. Presne takou aplikáciou je SEAT Connect, ktorú sme testovali v modeli Leon Sportstourer. Aplikácia je dostupná pre operačné systémy Android aj iOS, a to bezplatne. Na to, aby ste si cez aplikáciu urobili prístup ku základným informáciám o aute, potrebujete iba zadať správne údaje vášho auta. Avšak na to, aby ste mohli využívať všetky funkcie aplikácie, musíte sa nechať autorizovať u vášho predajcu. Aplikácia totiž medzi inými umožňuje odomykať a zamykať dvere na diaľku. A určite nechcete, aby to mohol robiť ktokoľvek. Na druhej strane, vy sám môžete povoliť prístup k vášmu autu vašej rodine.

SEAT Leon 5D – Rana pod pás

Začnem tým, že aplikácia umožňuje vytvoriť spojenie medzi vaším smartfónom a vaším SEAT-om na diaľku. Na takú diaľku, že vy môžete byť v Košiciach a auto v Bratislave. Spojenie funguje cez mobilné dáta a zabudovanú SIM kartu v aute. Menu aplikácie je graficky veľmi pekne spracované a aj veľmi jednoduché a intuitívne. Po vytvorení spojenia s vaším autom sa na úvodnej stránke zobrazí vaše auto s dojazdom na zvyšné palivo v nádrži. V ďalšom riadku je diaľkové ovládanie odomknutia a zamknutia dverí, pod ním zasa aktivácia trúbenia a blikania na diaľku. To pre prípad, že by ste si v cudzom prostredí nevedeli nájsť auto. Reakčný čas auta záleží od kvality signálu, keď som to skúšal v Bratislave, tak sa mi auto „ozvalo“ do dvoch – troch sekúnd. Priamo na mape si kedykoľvek a odkiaľkoľvek môžete skontrolovať, kde sa vaše auto práve nachádza.

Na úvodnej strane v bloku nájdete potom podrobný stav vášho auta – či máte zamknuté a odomknuté dvere, zamknutý alebo odomknutý kufor, vytiahnuté alebo spustené okná, zapnuté alebo vypnuté svetlá, zobrazuje sa počet najazdených kilometrov a vzdialenosť, resp. počet dní do najbližšieho plánovaného servisu, vzdialenosť a počet dní do najbližšej výmeny oleja, priemerná spotreba a denný počet najazdených kilometrov za ostatný deň.

Po rozkliknutí príslušnej ikonky vám aplikácia poskytne analýzu spotreby po jednotlivých dňoch. Do aplikácie si môžete zadať domácu adresu, adresu do práce, obľúbené ciele, môžete zdieľať termíny stretnutí a úlohy. Aplikácia do určitej miery aj stráži vaše vozidlo. Keď totiž zaznamená auto neoprávnenú manipuláciu, pošle vám o tom správu. Výbornou rodičovskou funkciou je možnosť zadať si tzv. oblastné upozornenia. Keď auto vojde do stanovenej oblasti alebo ju naopak opustí, dostanete upozornenie. Rovnako si môžete nastaviť, aby vás auto upozornilo pri prekročení nastavenej rýchlosti.

V časti správa o vozidle vás aplikácia informuje o tom, či sú základné podskupiny vozidla – motor, prevodovka; brzdy; pneumatiky; svetlá; asistenti; komfortné prvky a iné komponenty v poriadku. Vynikajúcou funkciu aplikácie je sprostredkovanie komunikácie so servisom. V nastaveniach si definujete servis a ten sa vám bude včas pripomínať pred servisnou údržbou alebo keď auto bude hlásiť nejakú poruchu.

A to nie je všetko, čo poskytuje… Odporúčam každému majiteľovi nového SEAT-u, aby si túto aplikáciu nainštaloval.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov