Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bentley Flying Spur – Reindeer Eight: Santa má nové „sane“!

Luxusný automobil od divízie Bentley Mulliner dostal názov „Reindeer Eight“.

Britská automobilka Bentley si na vianočné sviatky pripravila špecialitu vo forme originálne upravenej limuzíny Bentley Flying Spur. Luxusný automobil od divízie Bentley Mulliner, ktorý dostal názov „Reindeer Eight“ alebo Sobia osmička, vyrobili v jedinom exemplári!

Jedinečné vozidlo určené pre Santa Clausa je ručne vyrobené, opatrené špeciálnym lakom a na prednej kapote má sošku zlatého soba, ktorá je výsledkom 3D tlače. Špeciálny Flying Spur V8 dostal od svojho výrobcu jedinečnú farbu Cricket Bauble, ktorá má odtieň loptičky na kriket. Farba je na bokoch dekorovaná ručne maľovanými zlatými ornamentmi.

Lak dopĺňa vzor v podobe diamantov a jemná zlatá linka. Nechýbajú ani uhlíkové vlákna, ktorá zdobia bočné prahy, spojler na viečku kufra a difúzor. Na prednej kapote je niekoľko zlatých detailov v trojrozmernom prevedení. Vrcholom je potom zlatý sob na mieste originálnej sošky okrídleného B, ktorá sa tradične nachádza na modeloch Flying Spur. Celý luxusný vzhľad dopĺňajú 22-palcové zlaté kolesá.

V interiéri dostali Santove luxusné “sane” kožené čalúnenie vo farbe odpovedajúcej laku kapoty. Kontrastné prešívanie je vyvedené v zlatej farbe a na sedačke sa dokonca objavuje aj meno Santa Claus. Na palubnej doske sa nachádzajú motívy zobrazujúce severný pól, kde podľa legendy Santa v žije. Pod kapotou Flying Spur potom tradične nájdeme motor V8 s dvoma turbodmýchadlami, objemom 4,0 litra a výkonom 542 konských síl.

. Špeciálny Flying Spur V8 dostal od svojho výrobcu jedinečnú farbu Cricket Bauble

Práve podľa počtu valcov britskí dizajnéri pomenovali špeciálne vozidlo „Sobia Osmička”. Maximálna rýchlosť auta je stanovená na 318 km/h, čo je síce dosť veľa, ale rozhodne nie dosť na to, aby stihol Santa Claus doručiť všetky vianočné darčeky včas. Možno preto radšej ešte tento rok zostane pri svojich lietajúcich saniach. Cena, ktorú Santa za auto zaplatil, nebola zverejnená.

-jj-, zdroj a foto: Bentley

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov