Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Až 100 tisícová dotácia na vodíkové a elektro nákladiaky

100 tisíc euro. Dotácia na nákup nového nákladného vozidla znie pre podnikateľa ako sen. Ale nebojte sa, u nás to nebude. Veď nemáme infraštruktúru....

Francúzska vláda chce tieto peniaze vyplatiť po spustení dvoch eko projektov. Oba francúzske programy sú zamerané na nákup elektrických alebo vodíkových nákladných vozidiel. Zaujímavé je, že účastník môžete sa uchádzať o obe dotácie a dokonca môžete používať obe vozidlá súčasne. Aby sme však boli korektní, tak sa jedna o dotáciu o maximálnej výške  50 000 eur jednotlivo, maximálna celková výška pre obe programy je teda 100 000 eur. A to na nákup dvoch prudko ekologických strojov môže byť len kvapkou v mori.

A to si čuduj sa svete Francúzi uvedomili. O rovnakú dotáciu sa vraj budú môcť dopravcovia uchádzať aj pri prenajímaní eko vozidiel. Celkový balík peňazí na programy predstavuje 100 miliónov eur, čo v podstate znamená 2000 žiadosti po 50 tisíc.

Vzhľadom na túto extrémnu propagáciu niet vôbec divu, že medzi výrobcami práve vznikla ďalšia aliancia na podporu vodíkových nákladných vozidiel. Ide o projekt s názvom H2Accelerate, ktorý združuje značky Iveco, Mercedes-Benz a Volvo Trucks.

Foto: H2Accelerate

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov