Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Listáreň – Kritika na Auto magazín !!! :o

Váš list:

Dobrý deň,

som predplatiteľ Vášho časopisu, no mám na Vás dve kritiky. Prvou je, že každý mesiac mešká môj časopis v schránke oproti distribúcii v obchodoch. Konkrétne ešte stále nemám číslo 7 – 8/2020 a viem, že v obchodoch je už minimálne týždeň. Takže predplatiteľ je výrazne znevýhodnený. Druhou, že z roka na rok vaša odborná úroveň klesá. Málo odborných článkov a málo textu k testom. A takmer vždy kritika voči japonským značkám a najlepšie autá sú nemecké.

Andrej B.

Auto magazín a Profi auto: číslo 10/2020 už je tu!

Naša odpoveď

Dobrý deň,

predovšetkým sa Vám chcem poďakovať za to, že ste čitateľom nášho Auto magazínu. Zároveň ma mrzia Vaše kritické slová na našu adresu. Nie preto, že sú kritické, ale preto, lebo vychádzajú z nesprávnych úvah. Dovoľte, aby som toto tvrdenie podporil faktami:

  1. Časopis 07 – 08/2020 sa do predajnej siete dostáva 22. júla, pretože nám ho tlačiareň vytlačila včera a dnes ho doručila do distribučných sietí a zároveň aj k nám do materskej redakcie. Takže netuším, kde ste získali informáciu, že sme v predaji už najmenej týždeň.
  2. Problém s dodávaním Auto magazínu predplatiteľom riešime viac ako dvadsať rokov. A nie sme sami, riešia ho všetky vydavateľstvá. Systém časopisov totiž funguje na Slovensku takto: tlačiareň vytlačí časopis a okamžite ho dovezie k najväčšiemu a žiaľ jedinému distribútori novín a časopisov na Slovensku – do spoločnosti MediaPrint Presse Grosso. Tá ho ešte v deň dodania distribuuje na celé Slovensko, čo nikdy netrvá dlhšie ako 24 hodín. Rovnaká cesta je aj k predplatiteľom, avšak s tým, že časopis pre našich predplatiteľov musíme individuálne zabaliť, napísať adresy a cez sieť Slovenskej pošty distribuovať na celé Slovensko, čo nikdy netrvá dlhšie ako 48 hodín. Zatiaľ sme, žiaľ, nenašli rýchlejšiu cestu k nášmu čitateľovi.
  3. A do tretice k téze: vždy sú najlepšie nemecké autá. Naozaj neviem, na základe čoho ste získali tento dojem. V redakcii Auto magazínu nám veľmi záleží na dobrom mene, preto si viac ako dvadsať rokov veľmi strážime našu nezávislosť a nestrannosť. Na nadržiavanie ktorejkoľvek značke nemáme žiaden dôvod. Sme totiž slovenská rodinná firma. Všetky testy, obrázky, články sú z pera našich slovenských autorov. Na rozdiel od našich konkurentov, ktorí majú za sebou veľké nemecké vydavateľské domy a množstvo testov a článkov iba prekladajú z nemeckých zdrojov. O našej nestrannosti sa môžete presvedčiť aj v letnom dvojčísle, kde nijakým spôsobom nevyzdvihujeme nemecké autá (ani rozsahom, ani obsahom), ale ani nijakým spôsobom nediskriminujeme  japonské či kórejské značky.
  4. A napokon ešte poznámka k odbornosti. Vzhľadom na vzdelanie a skúsenosti našich redaktorov, ako aj na vysoké hodnotenie ich odborných kvalít v motoristických kruhoch musím túto kritiku jednoznačne odmietnuť. Ak ste v Auto magazíne objavili konkrétne chyby či odborné lapsusy, prosím, upozornite nás na ne a ja Vám sľubujem, že sa Vám i ostatným čitateľom verejne ospravedlním.

 

Verím, že moje úprimné argumenty, ktorými chcem niektoré Vaše nejasnosti vysvetliť, prijmete. Ešte raz ďakujem za Váš záujem čítať Auto magazín, ale aj za snahu upozorniť na problémy, ktoré pociťujete.

 

S úctou

Ing. Ivan Mičko

vydavateľ a šéfredaktor

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov