Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Magnum, spôsobila kabína smrť?

Renault Magnum bol svojho času mimoriadne obľúbeným ťahačom a to predovšetkým vďaka prakticky rovnej podlahe. Veľa vodičov z povolania na neho nedá ani po rokoch dopustiť.

Tento mimoriadne populárny ťahač produkovali s rôznymi obmenami v rokoch 1990 až 2013. Po tom Francúzi nahradili model Magnum úplne novým modelom Renault Trucks T. Aj teda ten najnovší kus je už v ponímaní modernej dopravy pomerne starým dedkom s nájazdom, o ktorom osobné autá len snívajú. S modelom Magnum to je už aktuálne tak, že prvé zreštaurované kusy stoja viac, ako posledné vyrobené v solídnom stave.

Magnum od začiatku bojuje s jedným problémom. Treba do neho liezť ako do kombajnu. Otvoríte zvnútra dvere a je tam prázdno. A to sa stalo osudným aj 58 ročnému profesionálnemu vodičovi z Ruska na čerpacej stanici v Poľsku. Vodič nadránom vystupoval z kabíny a pravdepodobne si neuvedomil, že šľape do prázdneho priestoru. Pád bol taký silný, že utrpel smrteľné zranenia. Zavinenie tretej osoby na mieste vylúčili. Je však otázne, či v tomto prípade nezohral svoju rolu aj alkohol, ale to ukáže až nariadená pitva.

Foto: corporate.renault-trucks.com

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov