Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla zvyšuje príjmy, ceny akcií rastú

Spoločnosť Tesla zverejnila finančné výsledky za tretí kvartál tohto roku. Výrazne navýšenie príjmov aj zisku sprevádza zvyšovanie hodnoty akcií.

Napriek sezóne výrazne ovplyvnenej koronavírusovu pandémiou sú aktuálne čísla firmy vizionára Elona Muska aj pre odborníkov a analytikov slušným prekvapením. Za posledný štvrťrok Tesla vykázala príjmy na úrovni 8,771 miliardy amerických dolárov oproti očakávanej sume 8,2 miliardy USD. O majoritnú časť tohto ekonomického úspechu sa čiastkou 7,611 miliardy USD pochopiteľne postarala divízia Automotive.

Regulatívne kredity zaistili sumu 397 miliónov USD. Zisk za tretí štvrťrok bol 809 miliónov USD. Hotovostná pozícia značky Tesla vzrástla na 14,5 miliardy USD, najmä vďaka nedávnemu kapitálovému navýšeniu o 5 miliárd USD z predaje nových akcií. Za uplynulý kvartál Tesla nainštalovala 57 MW solárnych elektrární a 759 MWh stacionárnych batérií.

K dispozícii mala 466 obchodov i servisov a 2181 nabíjacích staníc Tesla Supercharger s 19.437 konektormi. V súčasnej dobe Tesla buduje dve nové gigatovárne – jednu v americkom Austine v štáte Texas, ďalšiu neďaleko nemeckého Berlína. Zároveň rozširuje Gigatováreň v čínskom Šanghaji, no súčasne buduje nové prevádzky v továrni v americkom Fremonte a pripravuje stavbu ďalšej továrne v USA.

-jj zdroj a foto: Tesla

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov