Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hummer je späť, je na elektrinu a má cez 1000 k

Hummer práve predstavil svoju reakciu na hranaté auto Elona Muska. 3 elektrické motory, 4 poháňané kolesá a zrýchlenie 0-100 km/h za približne 3 sekundy hovoria za všetko. A toto je len začiatok chválenia sa.

Američania z GMC sľúbili, že Hummer oživia a svoje slovo dodržali. Tu je úplne nová, elektrická reinkarnácia legendy, ktorá šokuje svojimi parametrami a možnosťami. Ak sa údaje predstavené výrobcom premietnu do reality, Tesla Cybertruck si získa veľmi silného rivala.

Začnime pohonom, ktorý sa skladá z 3 elektromotorov, ktoré generujú celkovo pôsobivých 1 018 k a maximálny krútiaci moment 15 592 Nm. Teoreticky preto, lebo výrobca udáva hodnotu pri kontakte kolies s asfaltom. V skutočnosti to bude niečo vyše 1 000 Nm, čo je stále veľkolepý údaj.

Unikátna Toyota Mega Cruiser na predaj

Takéto parametre by mali umožniť dosiahnuť stovku za približne 3 sekundy. Je zaujímavé, že na palube bude aj systém Launch Control, ktorý umožní čo najlepšie využiť silu počas akcelerácie. Stojí za zmienku, že skvelý výkon ide ruka v ruke s dobrým dojazdom. Po úplnom nabití má Hummer EV prejsť až 563 km, čo by v kombinácii s možnosťou rýchleho nabitia až 350 kW malo zabezpečiť dostatočnú mobilitu.

Napriek tomu, že je Hummer poháňaný elektrinou, zostane Hummerom, čo znamená vynikajúce terénne vlastnosti. Štandardné 35-palcové kolesá môžu byť nahradené voliteľnými 37-palcovými kolesami, ktoré vám umožnia prekonať prekážky vysoké až 457 mm. V prípade potreby môžete tiež použiť režim Extract a zvýšiť svetlú výšku o ďalších 149 mm.

Riešenie CrabWalk však robí najväčší dojem spomedzi noviniek dostupných v Hummer EV. Je to systém 4 otočných kolies, ktoré sa môžu otáčať súčasne v rovnakom smere, čo sa môže veľmi hodiť pri jazde v zložitých podmienkach.

Najskôr sa na trh dostane verzia Edition 1, ktorá sa vyznačuje najvyššou dostupnou výbavou. Cena? 112 595 dolárov. V roku 2022 majú do ponuky pribudnúť ďalšie varianty – EV3X s dosahom 811 km a 483 km v cene 99 995 dolárov. EV2X s dvoma elektromotormi za 89 995 dolárov a základnou EV2, ktorá bude v ponuke až v roku 2024.

Zdroj: Hummer

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov