Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ferrari Omologata: Desiate na objednávku

Svetoznámu fabriku v Marenelle opustilo už v poradí desiate Ferrari špeciálne „ušité“ zákazníkovi na mieru. Nové Ferrari Omologata, ktoré je postavené na základoch modelu 812 Superfast, si objednal utajený klient z Európy.

Už na prvý pohľad je zrejmé, že vozidlo s názvom Omologata vzdáva hold odkazu klasických modelov Ferrari. Azda najväčšiu pozornosť odbornej aj laickej verejnosti zrejme púta nízka predná maska, ktorá trochu pripomína prednú časť modelu 250 GTO. Nádherné sú aj takzvané žalúzie cez zadné sklo a tiež minimalistické guľaté zadné svetlomety.

Ferrari Omologata nie je výlučne určené na pretekárske okruhy, takže ho teoreticky môžete stretnúť aj na bežných cestných komunikáciách. Dva roky trvalo, než talianska automobilka so vzpriameným koníkom v erbe, športové vozidlo postavila. Začínalo sa skicami, pri ktorých sa kládol dôraz na inšpiratívne obrázky z oblasti pretekov aj modernej architektúry, či dokonca sci-fi.

Cieľom bolo navrhnúť futuristický design s výraznými prvkami interpretovanými sviežim spôsobom. Výsledok mal byť nadčasový a trvale krásny. K výrobe poslúžil skvelý superšportiak 812 Superfast, z ktorého z viditeľných častí zostali len svetlomety a čelné sklo. Väčšinu nových častí vyrobili na objednávku z uhlíkových vlákien a hliníka.

Dizajn exteriéru je veľmi elegantný, hladký a jemne zaoblený. Celé nové vozidlo Ferrari je oblečené do trojvrstvovej farby Rosso Magma, ktorá pôsobí neskutočne atraktívne. Podobne úchvatný je aj interiér. Ten je vytvorený v kombinácii modrej a čiernej farby a tiež lesklej akoby popraskanej patiny. Omologata v sebe spája moderný prístup Ferrari, trochu retro a pretekárskeho ducha vďaka mnohým prvkom, ako je zadný spojler a agresívny vzhľad.

Pod kapotou vozidla označeným číslovkou sedem, nájdete podobne ako v prípade 812 Superfast klasický motor Ferrari V12. Ferrari to zatiaľ nijako bližšie nešpecifikovalo. Pokiaľ by sme sa však držali spomínanej predlohy, tak Omologata má pod kapotou 800 koní, pričom z pokoja na 100 km/h akceleruje za 2,9 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť až 340 km/h!

-jj-, zdroj a foto: Ferrari

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov