Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Walmart chce 130 ťahačov Tesla Semi

Spoločnosť Walmart, ktorá je najväčším severoamerickým maloobchodným reťazcom, rozšírila svoju aktuálnu objednávku na elektrický ťahač Tesla Semi z pôvodných 15 kusov na 130 exemplárov.

Elektrický ťahač Tesla Semi absolvoval verejnú premiéru v roku 2017. Podľa pôvodných plánov mal prísť na trh v roku 2019, neskôr sa skloňoval aktuálny kalendárny rok. A najnovšie vizionár Elon Musk sľubuje, že sa konečne začne vyrábať budúci rok.

Podľa rôznych Muskových tvrdení ponúknu jednotlivé verzie elektroťahača Tesla Semi dojazd 480 km alebo 800 km/965 km. Tesla s veľkou pravdepodobnosťou so zahájením sériovej výroby vyčkávala na dobu, keď začne vo veľkom vyrábať svoje nové batériové články 4680.

Tesla pôvodne vyberala na Semi zálohu 5000 USD, ktorú neskôr zvýšila až na 20.000 USD pre základnú verziu a 200.000 USD za verziu “Founders Series”. Walmart teda musel zložiť zálohu viac ako 2 milióny USD. Walmart plánuje do roku 2022 konvertovať pätinu svojej nákladnej flotily na elektrinu. Do roku 2028 potom má celá flotila využívať nejaký typ alternatívneho pohonu.

-jj- Zdroj: Electrek.co, Foto: Tesla

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov