Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Hyundai i30 N pomaly prichádza, dostane dvojspojku

Sú autá, na ktoré sa teší každý petrolhead. Pred rokmi sa zo zdanlivého sivého kačiatka segmentu C stal plnohodnotný ašpirant na najlepšie auto v triede vzhľadom na jeho cenu. A to že nemá najviac koní? Koho to zaujíma?! Radosť za volantom sa nedá slovne vyjadriť. A teraz, po mesiacoch, kedy sa nové kusy akosi nedali kúpiť, len skladovky, prichádzajú prvé obrázky modernizovaného kusu.

Hyundai odhalil prvé informácie o najnovšej generácii svojho najpredávanejšieho hot-hatchu i30 N. Na sérii obrázkov, môžeme vidieť, že nový i30 N bude mať aktualizovaný dizajn zameraný na dynamický výkon a emócie.

Hyundai i30 N po modernizácii má nový agresívne vyzerajúce predný a zadný nárazník, dve zdanlivo väčšie koncovky výfuku, širšiu masku s podpisom N, nové zadné svetlá a nové denné LED svetlomety v tvare písmena V. Vďaka novému dizajnu vzbudzuje auto pocit rýchlosti, aj keď nehybne stojí. A to môžem potvrdiť aj pri „bežnom“ N line. Veď pozrite si našu galériu na konci článku.

Obrázky tiež ukazujú nové 19-palcové kované disky, ktoré sú ešte ľahšie ako disky predchádzajúceho i30 N a prispievajú k zníženiu neodpruženej hmotnosti. Hyundai tiež prezradil, že nový i30 N bude ako prvý automobil Hyundai v Európe k dispozícii s osemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou (N DCT), vrátane funkcií vyhradených pre N-ko. Tak čo, záujemcovia, konečne ste sa dočkali?

Ďalšie podrobnosti o novom Hyundai i30 N zverejnení spoločnosť už čoskoro. Ja len pevne dúfam, že modernizácia výrazne nezdražie. To by mohlo pár netrpezlivých záujemcov rýchlo odradiť.

Hyundai i30 kombi N Line+ 1,6 CRDi 7 DCT

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov