Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz G + Virgil Abloh = projekt Geländewagen

Nemecká automobilka Mercedes-Benz sa spojila s módnym návrhárom Virgilom Ablohom, aby spoločne vytvorili projekt Geländewagen. Jedná sa o prepracovaný model triedy G, ktorý sa vďaka viacerým prvkom zmenil na pretekársku verziu.

V tomto prípade však nejde o žiadnu štúdiu ani plánovaný sériový model, ale o čisté umelecké dielo. Model triedy G je bežný offroad s armádnymi rysmi, ktorý cieli svojim dizajnom na jednu jasnú skupinu zákazníkov. Posledný model predstavili minulý rok a presne tento si vzal do parády Virgil Abloh, ktorý vedie pánsku divíziu módnej značky Louis Vuitton.

Tento automobil však otočil naruby. Z typicky čierneho laku dal modelu bielu, znížil svetlú výšku vozidla, pridal mu svaly v podobe väčších nárazníkov a blatníkov, popísal žltými nápismi pneumatiky, zakryté sú svetlomety a celkovo dal vozidlu pretekársky charakter.  Interiér je absolútne strohý a prakticky čisto na preteky.

Odstrojené sú dvere na surový základ, trubkové výstuže sú svetlo modré a prístrojová doska má niekoľko budíkov a červených tlačidiel. Sedačky sú potom opäť biele so športovou úpravou. Do bežného predaja tento jediný originál nepôjde, ale mal by sa objaviť v aukcii, pričom finančný výťažok poputuje na charitatívne účely. Odhaduje sa cena až 80.000 amerických dolárov.

-jj- zdroj a foto: Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov