Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lamborghini + Xiaomi = Elektrická motokára

Tak, konečne nadišla správna doba na kúpu vášho prvého Lamborghini. Talianska automobilka spojila svoje schopnosti so spoločnosťou Xiaomi, pričom výsledkom je originálny malý elektromobil. Jeho cena je „len“ 1230 eur.

Nové elektrické „Lambo“ sa volá Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition a vy už asi správne tušíte, že to nebude tak úplne ten superšportiak, ktorý ste si vysnívali. Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition je špeciálna edícia malej elektrické motokáry od čínskej spoločnosti Xiaomi.

Ázijský výrobca ju ale v spolupráci s Lamborghini musel samozrejme nutne upraviť. Maximálna rýchlosť je tak teraz 40 km/h, zadné pneumatiky sú driftovacie a predné majú naopak vyššiu trakciu. Doplnené sú funkčné predné svetlomety a zadný spojler, ktorý údajne zlepšuje aerodynamiku.

Batéria s kapacitou 432 Wh vydrží asi na 25 km, alebo 62 kôl na 400m dlhej trati. Pridružená mobilná aplikácia potom umožňuje okrem iného nastavovať rýchlostný limit. Zo zabudovaných Bluetooth reproduktorov si môžete pustiť buď muziku, alebo pripravený zvuk Lamborghini V8 alebo V12.

-jj-, zdroj a foto: Electrek.co, Lamborghini, Xiaomi

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov