Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota a Amazon: Spoločné zdieľanie dát

Toyota a spoločnosť Amazon Web Services rozšírili celosvetovú spoluprácu pri budovaní platformy služieb mobility japonskej automobilky. Tá Toyote pomôže pri vývoji, implementácii a správe novej generácie dát riadených služieb mobility.

Cieľom je zvýšenie bezpečnosti šoférov aj cestujúcich a tiež ich praktickejšie zapojenie do cloudu Toyota. Platforma využije globálnu infraštruktúru spoločnosti Amazon rovnako ako jeho vývojárov na spracovanie a analýzu prevádzkových dát pochádzajúcich z celosvetovej flotily vozidiel Toyota, ktoré sú na ňu pripojené.

Umožní tak automobilke Toyota zhromažďovať dáta z pripojených automobilov a využívať ich pri návrhu a vývoji vozidiel, alebo v tzv. kontextových službách. Medzi tie patrí napríklad zdieľanie vozidiel, spolujazda, full-service operatívny leasing alebo nové služby pre firmy a súkromných zákazníkov.

Medzi ne patrí napríklad aktívne upozorňovanie na nutnosť údržby alebo poistenie na základe spôsobu riadenie vozidla. Obe firmy spoločne vybudujú základňu pre zdieľanie dát v rámci celej automobilky vrátane rýchlejšieho prechodu k technológiám, ktoré zahŕňajú pripojené vozidlá, autonómne vozidlá, elektromobily alebo zdieľané automobily.

Konektivita je hybnou silou všetkých procesov vývoja, výroby, predaja a služieb v automobilovom priemysle. Rozšírenie našej dohody s Amazonom povedie k posilneniu dátovej platformy vozidiel a prinesie tak zásadnú výhodu z pohľadu aktivít v rámci Toyoty,” uviedol riaditeľ pre informatiku a zabezpečenie a šéf výroby Toyota Šigeki Tomojama.

Vďaka využívaniu služieb Amazon Web Services, disponujúcich vysokým výkonom, funkčností a zabezpečením, môže Toyota rýchlo inovovať v rámci všetkých svojich podnikových aktivít a udržať si postavenie lídra automobilového priemyslu poskytovaním užívateľských skúseností v kvalite, ktorú zákazníci očakávajú,” dodal generálny riaditeľ Amazon Web Services Andy Jassy.

-jj-, zdroj a foto: Toyota a Amazon

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov