Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Parťák na cesty: Lepšia.TV s najdlhším archívom a viac ako 100 TV stanicami

Ak ste na cestách, potrebuje flexibilného a spoľahlivého poskytovateľa TV cez internet. Jedným z nich je aj pôvodne česká služba Lepšia.TV. Táto platforma umožňuje pristupovať k obľúbeným programom výrazne inovatívnejšie. Pozreli sme na ňu detailnejšie.

Základnou prednosťou poskytovateľa Lepšia.TV je jeho televízny archív. Pre seriály a dokumenty vybraných TV kanálov ponúka až 100-dňový archív. V Čechách ako aj na Slovensku ide o najdlhší televízny archív v ponuke poskytovateľov TV cez internet. Ostatné televízne programy si môžete pozrieť 30-dní spätne.  Ten aktuálne okrem Lepšia.TV ponúka len jeden ďalší slovenský operátor.

Ponuka TV programov

Dlhý televízny archív by nebol dôležitý benefit bez širokej ponuky TV staníc. Aktuálne Lepšia.TV ponúka 103 staníc vrátane 42 HD kanálov. Od 1. 6. 2020 sa ponuka naďalej rozširuje. V ponuke pribudne CNN International. Ide o spravodajskú stanicu, ktorá vysiela  v v anglickom jazyku. Potom sú to obľúbené detské stanice Cartoon Network či Boomerang. Štvrtou stanicou, ktorá pribudne v ponuke, je mládežnícka TV stanica Filmbox Family.

Intuitívne ovládanie

Užívateľské rozhranie aplikácie je intuitívne. Na úvodnej obrazovke sa môžete hore v menu prepnúť na samotné živé vysielanie, Naj z TV, HBO OD či rádia. Na živé vysielanie sa dostanete kliknutím na označenie „Televízia“. Medzi jednotlivými televíznymi stanicami listujete tlačítkom hore a dole, alebo koliečkom na počítačovej myške. Každá televízna stanica je naviazaná na časovú os. Presne tak viete čo práve vaša televízna stanica vysiela. Grafika je doplnená logom stanice a náhľadmi daných relácií. V spodnom záhlaví pustenej telky máte na výber nahrať TV program. A to buď celý diel či nahrávať všetky diely danej relácie. Pokiaľ máte Lepšia.TV box, alebo Smart TV stačí stlačiť červené tlačítko. Nahraná relácia sa vám následne uloží do kategórie nahrané, a tam môžete mať všetky relácie, ku ktorým sa chcete vrátiť. Je to veľmi praktická vychytávka. V sekcii „Naj z TV“ nájdete výber toho najlepšieho z archívu.

V sekcii Naj z TV alebo HBO OD oceňujeme možnosť zoradenie vybraných programov do kategórií ako sú slovenské, artrové, najsledovanejšie či najlepšie filmy.  Divák si tak jednoducho dokáže vybrať niečo zaujímavé z televízneho archívu. Pozitívne hodnotíme aj možnosť si prispôsobiť menu vašim potrebám a zvyklostiam.

Platba

Ak sa pozrieme na nastavenie služby Lepšia.TV zistíme, že je skutočne jednoduché. Nás zaujalo najmä to, že služba sa dá kedykoľvek zmeniť či zrušiť. Bez zbytočných zmlúv či papierovačiek. Zmluvu budete podpisovať iba v prípade, keď sa rozhodnete pre prenájom Lepšia.TV boxu. V ostatných prípadoch nič nepodpisujete. Jednoducho si televíznu službu Lepšia.TV môžete predplácať každý mesiac, dokiaľ vás neprestane baviť. Je to jednoduché, rýchle a k ničomu sa nezaväzujete. Je len na vás ako dlho ju chcete využívať.

Cena

Pôvodne sme očakávali, že tak dlhý TV archív sa premietne aj do mesačnej ceny za službu.  Pri bližšom pohľade na ceny sme boli milo prekvapení. Úvodný skúšobný mesiac vás vyjde len 0,10 Eur. A to vrátane prémiových HBO programov. Následne je to 7,39 Eur mesačne. Ide o najlepší pomer cena vs. výkon na slovenskom trhu. Ak by ste chceli k základnému balíku aj prémiový program HBO natrvalo, cena by bola na úrovni 15,53 Eur mesačne.

Kvalita prenosu

Pri výbere poskytovateľa TV cez internet si všímajte všetky dôležité detaily.  Takmer každý poskytovateľ ponúka TV v SD a HD kvalite. Na to aby vám televízny program nesekal je potrebné moderný formát. Lepšia.TV s formátom H.265 je schopná docieliť plynulého prehrávania HD prenosu aj pri nízkom dátovom toku. Pre plynulé prehrávanie odporúčame rýchlosť sťahovania dát 1,2 Mb/s pre štandardnú kvalitu a 3 Mb/s pre sledovanie Lepšia.TV v HD rozlíšení. Ak pozeráte svoje obľúbené relácie cez Lepšia.TV box, mobil, tablet či Smart TV, máte možnosť si nastaviť kvalitu videa v nastavení samotnej služby a tým znížiť množstvo sťahovaných dát potrebných na plynulý prenos.

 

Detaily, ktoré rozhodujú

Súčasťou služby je nahrávanie programu či pretáčanie reklám. Lepšia.TV môžete pozerať v celej Európskej únii. Nezáleží pritom či ste na dovolenke, služobnej ceste alebo na chate s priateľmi. Rovnako nie ste viazaní len na jedno zariadenie. Na sledovanie televízie cez internet môžete využiť aplikáciu Lepšia.TV v mobile, tablete, počítači či notebooku. Samozrejmosťou je sledovanie televízie cez akúkoľvek Smart TV. Do zariadenia si jednoducho a zdarma stiahnete aplikáciu cez obchod s aplikáciami. Stačí sa potom len prihlásiť a môžete se pustit do sledovania TV. Ak by ste ju chceli sledovať na vašom počítači, na ich webovej stránke si môžete pustiť službu Lepšia.TV bez sťahovania aplikácie. Ak nemáte Smart telku, môžete využívať aj Lepšia.TV box. Niektorých môže zaujať aj to, že v tejto službe je zahrnuté aj počúvanie viac ako 20 000 rozhlasových staníc z celého sveta.

Naše hodnotenie:

Lepšia.TV má čo ponúknuť. Ponúka ucelený balík TV programov s mnohými v HD kvalite. Služba sa neseká, je intuitívna na ovládanie. Rozhodne oceňujeme aj dlhý TV archív, ktorý využije každý zaneprázdnený človek, ktorý by chcel pozerať seriál od prvej časti. Za nás je to výborný pomer ceny a toho čo dostanete. Celkové hodnotenie: 10/10

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov